Airplane 1209752 960 720

Vlucht-Vertraagd.nl: 5 ongelofelijk korte vluchten

maandag 3 oktober 2016

Een Oostenrijkse airline lanceert wat volgens commentators de kortste vlucht is op een internationale route.

De vlucht is slechts 20 kilometer en kruist een meer over. De route via land is anders 40 kilometer door dit meer. De vlucht duurt maar tien minuten en is daarom te kort om je comfortabel te maken en te genieten van je koffie.

Door deze opmerkelijke korte vlucht zijn wij van Vlucht-Vertraagd.nl op zoek gegaan naar vluchten die zo kort zijn dat een kleine vluchtvertraging zelfs nog langer is dan de vlucht zelf.

Sommige van deze vluchten zijn zo kort dat het nog langer duurt om je tanden te poetsen!

Westray naar Papa Westray, Schotland

Als het weer het toelaat, duurt deze vlucht 47 seconden om precies te zijn. Heb je die dag tegenwind, maak je geen zorgen, dan duurt de vlucht in totaal twee minuten. De vlucht is voorbij voordat de stewardessen hun veiligheidsdemonstratie kunnen doen..

Deze service wordt voorzien door Loganair. De Schotse airline vliegt deze route zes keer in de week en zorgt ook voor de Schotse luchtambulance en de staatspost.

Taitung naar Green Island, Taiwan

De volgende keer dat je in Taitung bent en je wil snel naar Green Island, zoek niet verder want Daily Air biedt vliegtickets aan. De airline is ontstaan puur alleen om tussen de twee eilanden te vliegen en vliegt deze route drie keer per dag. Het tripje duurt in totaal 15 minuten.

Zanzibar naar Dar Es Salaam, Tanzania

Wil je van Zanzibar naar Dar Es Salaam of andersom? Nou, dan is Zanair de airline voor jou. De binnenlandse vervoerder in Zanzibar brengt je naar je bestemming in slechts 20 minuten en ook deze vlucht kan je drie keer per dag pakken.

Mumbai naar Pune, India

Deze twee plaatsen liggen in dezelfde staat, maar het is handiger om de korte vlucht te pakken in plaats van een andere vorm van vervoer. Als je de auto pakt dan duurt dit namelijk vier uur. De airline is partners met Etihad en Jet Airways en de vlucht tussen Mumbai en Pune duurt maar 35 minuten. Dat klinkt natuurlijk veel aantrekkelijker dan vier uur in de auto zitten, maar of het ook voordeliger is..

Cayman Brac naar Little Cayman, Caraïben

De Caymaneilanden zijn de meest bezochte eilanden van toeristenbestemmingen in de wereld. Cayman Brac is een van de drie Caymaneilanden. De afstand tussen Cayman Brac en Little Cayman is 19 kilometer, wat betekent dat de vlucht erg kort is en op lage hoogte. Ben je op zoek naar ongerepte natuur, scubaduiken en vogels spotten dan is Cayman Airways de maatschappij die dat mogelijk voor je kan maken. De route van 19 kilometer duurt slechts 20 minuutjes.

Meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk onze blog voor het laatste nieuws of volg ons op Facebook en Twitter.