Slack imgs com

Wereld Toerisme Dag

dinsdag 27 september 2016

Vandaag 27 september is het Wereld Toerisme Dag. Ieder jaar organiseren de Verenigde Naties deze dag om wereldwijd licht te schijnen op toerisme en het leren kennen van andere culturen. Dit jaar is het motto: ‘toerisme is voor iedereen’ en hierbij wordt er aandacht besteed aan gemakkelijker reizen met een handicap.

Tot op de dag van vandaag is het voor gehandicapten een hele opgave om te kunnen reizen met het vliegtuig. De kleinste dingen kunnen al grote obstakels zijn. Recht op steun tijdens het reizen is sinds 26 juli 2008 in de EG verordening 1107/2006 vastgelegd. Hierin staat vermeld dat touroperators en airlines mensen met een handicap geen hulp mogen weigeren. Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar voor de wetgeving van kracht was, werden er herhaaldelijk mensen met een handicap geweigerd.

Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en touroperators zijn verplicht om bepaalde maatregelen te nemen om de reis te vergemakkelijken. Deze extra steun voor de reizigers met beperkte mobiliteit moet worden gegarandeerd, zonder extra kosten.

Wat kunnen de luchtvaartmaatschappijen betekenen?

Luchtvaartmaatschappijen vragen aan te geven bij het reserveren als je speciale hulp nodig hebt en niet later dan 48 uur voor vertrek. Nauwkeurige informatie over de prestaties van de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen is de desbetreffende website te vinden. Het is zeker de moeite waard om de verschillende aanbiedingen te vergelijken voordat je boekt, omdat de voordelen van airline tot airline sterk kunnen variëren.

Ieder jaar heeft Wereld Toerisme Dag een ander thema en dit jaar wordt het in Bangkok gevierd. Het toerisme in Thailand is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en dit jaar heeft de stad een programma vol met sociale, culturele, politieke en economische aspecten.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl