Plane 691084 960 720

Geboorteplaats: 11 kilometer in de lucht

maandag 22 augustus 2016

Het komt niet heel vaak voor en het is niet iedere aanstaande moeder haar wens, maar toch gebeurt het: bevallen in het vliegtuig. Dit overkwam een passagier tijdens een vlucht van Dubai naar Manila met Cebu Pacific Air.

Geboorteplaats: 11 kilometer in de lucht

Piloot uitgeweken

Ze beviel vijf weken te vroeg van haar dochtertje Haven met behulp van twee verpleegsters die aanwezig waren op de vlucht. Na een bevalling van vier uur is de piloot van Cebu Pacific Air uitgeweken naar Hyderabad om te verzekeren dat moeder en dochter de juiste medische hulp kregen na de inspannende bevalling.

Levenslange airmiles

Dochter Haven en moeder zitten wat vliegen betreft gebakken voor de rest van hun leven. Baby Haven heeft 1 miljoen aan airmiles gekregen omdat ze op een vlucht van Cebu Pacific Air is geboren. Dit is omgerekend zo’n 96.000 euro aan airmiles die onbeperkt geldig zijn en gedeeld mogen worden met een familielid. Het hoofd van het cabine personeel noemde de baby een passagier die zij niet snel zullen vergeten.

Eerder dit jaar beviel een vrouw tijdens een vlucht van Jetstar Asia en heeft haar zoontje vernoemd naar de airline.