Aircraft 972680 960 720

Airbnb suite in de lucht

woensdag 3 augustus 2016

Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa neemt de ‘air’ in Airbnb wel heel erg letterlijk. Het is namelijk mogelijk om een Airbnb suite te huren in een vliegtuig van de airline.

Airbnb suite in de lucht

Een ervaring in de wolken

In de vakantieperiode kunnen reizigers een reis boeken van Frankfurt naar New York via Airbnb. Je kan dan de zogenoemde klasse premium economy seat boeken voor een aardig prijsje van 700 euro. In de omschrijving van het aanbod van de reis is te lezen dat je een privé lounge met persoonlijke voedsel- en drankservice krijgt met 910 kilometer per uur. De lounge is maar beschikbaar voor een persoon en multimedia entertainment en WiFi zit bij de vlucht inbegrepen om je niet te vervelen tijdens de ongeveer acht uur durende vlucht. Als soloreiziger heb je wel vier badkamers tot je beschikking, een aparte slaapkamer en een huiskamer.

KLM overnachting

Lufthansa is niet de eerste die met dit idee is gekomen, KLM bood al een kamer aan in 2014 via Airbnb. Alleen ging dit vliegtuig niet de lucht in, maar bleef aan de grond in een toestel van KLM dat niet meer in gebruik is. Deze accommodatie was overigens alleen te winnen. De ‘kamer’ van Lufthansa is vrij voor iedereen om te boeken.

Heb jij 700 euro over voor een accommodatie in de wolken?