Valencia 746396 960 720

De maand van: Spanje - de mooiste verborgen plekjes

vrijdag 1 juli 2016

In de rubriek ‘De maand van’ nemen we iedere maand een land onder de loep. We delen de beste tips op het gebied van bezienswaardigheden, vervoer, eten en gewoontes. Het is bijna zomervakantie, dus de maand juli staat in het teken van Nederlands favoriete vakantieland: Spanje!

De maand van: Spanje - De mooiste verborgen plekjes

Spanje is een ontzettend populair vakantieland in Europa en er is natuurlijk zoveel meer te zien dan de bekende trekpleisters. Deze week delen we de mooiste verborgen plekjes van Spanje.

Burgos

De Spaanse stad Burgos ligt in het noorden en is de hoofdstad van de provincie Burgos. En is deze stad staat het prachtige kathedraal van Santa Maria die gebouwd is in 1221 en heeft een Franse gotische stijl. Wanneer je binnen een kijkje neemt, zal je werken aanschouwen van buitengewone artiesten. De werken variëren van kunstwerken van architecten tot beeldhouders. Sinds 1994 staat de kathedraal op de lijst van het ‘Werelderfgoed’ en maakt dit de enige kathedraal in Spanje die van deze titel gebruik maakt.

Het smurfendorp

Júzcar in de provincie Málaga is helemaal blauw geverfd en wordt het smurfendorp genoemd. In 2011 werd het typische wit Spaanse dorpje gekleurd met behulp van 9000 liter blauwe verf, omdat er een internationaal promotie-evenement zou plaatsvinden voor de film de Smurfen. Het was de bedoeling dat tegen het einde van de zomer van 2011 alles werd terug geverfd zou worden in originele staat, maar de bewoners merkten dat de blauwe kleur toeristen aantrok en heeft het dorp besloten de smurfenblauwe kleur te behouden. Júzcar is een typisch wit dorp, dus het zal ongetwijfeld wel weer wit worden geverfd.

De maand van: Spanje - De mooiste verborgen plekjes

Fietsen in Valencia

Valencia is op de twee na grootste stad van Spanje en heeft ontzettend veel te bieden. Een van de aanraders is om per fiets door het park die door de hele stad slingert te ontdekken. Het park bevindt zich in de drooggelegde rivier de Turia. Het park is ongeveer negen kilometer lang en je kan er ontzettend veel dingen doen. Het heeft mooie plantsoenen, sportterreinen, een botanische tuin, mooie fonteinen en er bevindt zich zelfs een museum!

Natuurlijk kent Spanje nog tientallen andere verborgen schatten. Benieuwd naar de parels van Ibiza buiten de party scene om? Lees hier over de mooiste plekken van Ibiza.