Rome 1213549 960 720

Reistip #40: Praktische tips voor een tripje Rome

maandag 13 juni 2016

Aangezien de zomer voor de deur staat, zal het Vlucht-Vertraagd.nl team vanaf nu weer iedere twee weken de beste, leukste en handigste zomerreistips geven, om ervoor te zorgen dat ook deze zomervakantie weer vlekkeloos verloopt! De tips van 2015 zijn uiteraard nog te vinden op ons blog. Dit jaar bijten we het spits af met een aantal praktische tips voor een citytrip naar Rome. Het is een fantastische stad, maar je wilt er wel optimaal van kunnen genieten natuurlijk. Vermijd daarom onder andere de twee uur durende wachtrijen en gebruik onze tips om alles uit je trip naar Rome te halen.

Van de luchthaven naar het centrum

Rome heeft twee vliegvelden: Fumicino en Ciampino. Ze liggen beide niet ver van het centrum en zijn goed te bereiken van en naar Rome. Vanaf Fumicino kun je met de Leonardo Express (de trein) naar het Termini Station in het centrum van Rome. Voor een enkele reis betaal je 14 euro en je bent ongeveer 25 minuten onderweg. Let er wel op dat je je kaartje moet laten stempelen op het perron voordat je instapt. Anders kun je een boete van 50 euro per persoon krijgen. Reis je liever goedkoper? Dan kun je ook de bus pakken vanaf Fumicino airport, dit kost 4 euro per persoon en duurt ongeveer 55 minuten.

Vanaf Ciampino airport rijdt een bus van Terravision in 20 minuutjes naar Termini. Veel hotels in Rome zijn vlakbij het Termini Station gelegen. Mocht dit bij jou niet het geval zijn, kun je de metro pakken vanaf Termini.

Vermijd lange wachtrijen

Bij de grote attracties zoals het Colosseum en de Vaticaanse Musea staan enorm lange wachtrijen die zelfs kunnen oplopen tot twee (!) uur. Zonde om je stedentrip Rome wachtend door te brengen. Koop daarom je toegangskaartje van te voren online zodat je gelijk kunt doorlopen. Let er wel op dat je je kaartjes koopt via het officiële verkoopkanaal van de attractie.

Je kunt ook een Roma Pass aanschaffen. Hiermee kun je drie dagen gebruikmaken van het openbaar vervoer en bij twee bezienswaardigheden naar binnen zonder in de rij te hoeven staan. Verder zit er ook een handige kaart van Rome bij.

Toeren door Rome

Hou je niet van de hele dag slenteren in de stad en vind je de scooter te eng, dan is fietsen de ideale uitkomst. Een fiets huren is heel gemakkelijk en kun je hier doen. Voor € 12,50 kun je 24 uur een fiets lenen. Ga je liever in een groep? Dan kun je een highlights fietstour doen die je in drie uur tijd langs veel bezienswaardigheden leidt. Zo kom je bijvoorbeeld langs de Spaanse trappen, de Trevi fontein en het Colosseum. Verder zijn er ook verschillende thema-tours, zoals een food tour of een historische tour.

Gratis stadswandeling

Waar moet je beginnen met je stedentrip? Er is zoveel te zien en te doen in Rome. Je kunt met deze gratis stadswandeling meegaan als je niet veel tijd hebt maar wel veel wil zien. Vanaf de Spaanse Trappen kun je drie keer per dag gratis mee met een goede gids. De Spaanse Trappen bevinden zich op het Piazza di Spagna. Op deze manier zie je in twee uur tijd de hoogtepunten van Rome.

Wat is jouw ultieme tip voor een tripje Rome? Wij zijn benieuwd!