Plane1

Filmfestival aan boord bij Air France

woensdag 18 mei 2016

Tijdens een lange vlucht is het heerlijk om tussendoor even een filmpje te kijken, maar dan moet je hem natuurlijk wel af kunnen kijken. Air France heeft tijdens het filmfestival in Cannes een mooie oplossing bedacht: Cinema to Go. Passagiers kunnen hiermee alsnog hun film afkijken ná de vlucht.

Met een speciale code kunnen passagiers op hun tablet, smartphone of computer de film afkijken. De actie is bedacht om de 36-jarige samenwerking tussen Air France en Cannes Film Festival te vieren. Cinema to Go is beschikbaar op de vluchten met de A380 van Los Angelos naar Parijs-Charles de Gaulle tot en met 20 mei. Dit is een heel populaire vlucht (AF065) onder Filmfestivalbezoekers, misschien zit je zelf nog wel naast een hollywoodster. Hij vliegt nog op 18, 19 en 20 mei.

In Cinema to Go zijn een aantal award winning films als The Pianist en Persepolis geselecteerd om tijdelijk toe te voegen aan het bestaande programma. Air France heeft zelfs het aanbod op alle vluchten aangepast waardoor iedereen van de prijswinnende films uit Cannes kan genieten. De andere passagiers moeten de films wel tijdens de vlucht afkijken.

Sinds 1980 is Air France officieel partner van Cannes Film Festival. Air France heeft door de samenwerking een veel breder filmaanbod gekregen. Zo biedt het Film Festival 1200 uur inflight entertainment aan, dat beschikbaar is van vertrek tot aankomst.