Cheers 839865 960 720

Bevrijdingsdag: wat te doen?

woensdag 4 mei 2016

Normaal gesproken hebben we om de vijf jaar vrij op Bevrijdingsdag, maar omdat Hemelvaart dit jaar ook op 5 mei valt, hebben we dit jaar ook een vrije dag. Heerlijk, want er is genoeg te doen! Het weer zit ook nog eens mee dit jaar: er wordt voorspeld dat het zo rond de 20 graden kan worden. Een goede temperatuur om eropuit te gaan dus! Door heel Nederland zijn er alleen al 14 gratis festivals. Wij hebben op een rijtje gezet wat waar te doen:

Noord-Nederland

Groningen – In het Stadspark van Groningen kun je genieten van de lange rij aan artiesten die hier optreden. Waaronder de Ambassadeurs van de Vrijheid: Nielson, Kovacs, Sunnery James & Ryan Marciano  en Def P. Zij reizen heel Nederland af  per helikopter en beginnen in Groningen. Andere artiesten die hier optreden zijn onder andere Typhoon, Ali B en Kensington.

Assen – Op het festivalterrein bij de Baggelhuizerplas in Assen vind je meerdere stages met verschillende optredens van onder andere Vato Gonzalez, Gregor Salto en Di-rect. Een en al gezelligheid dus!

Leeuwarden – In Leeuwarden kun je naar de Bevrijdingsmarkt, het dragen van het bevrijdingsvuur en het hoofdpodium op het Olderhoofsterkerkhof waar hier ook de Ambassadeurs van de Vrijheid op het programma staan. Naast de Ambassadeurs zijn o.a. Miss Montreal en de Soul Sisters hier ook te zien.

Oost-Nederland

Zwolle – In park de Wezenlanden komen jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers op Bevrijdingsdag. Dit jaar wordt het evenement geopend op Podium Wärtsilä en daarna zullen onder andere de Ambassadeurs van de Vrijheid optreden. Ook vind je hier artiesten als Kenny B en Roel van Velzen.

Almere - Ieder jaar vindt het Bevrijdingsfestival weer plaats in het stadshart Almere. Er zjin diverse podia en activiteiten op meerdere locaties in de stad. Zo wordt bijvoorbeeld het Stadhuisplein omgebouwd tot het Plein van de Vrijheid met een goede doelen markt.

Den Bosch – Net als vorig jaar, wordt Bevrijdingsdag in Den Bosch op de Pettelaarseschans gevierd. Het festival wordt officieel geopend met de onsteking van de vlam der Vrijheid. Ook hier zijn worden de ambassadeurs van de vrijheid weer ingevlogen.

Wageningen – Dotan is in Wageningen de ambassadeur van de vrijheid, daarnaast zijn er uiteraard meerdere optredens gedurende de dag. Gek op blues? Dan moet je richting het Beuningsplein!

Zuid-Nederland

Den haag – Op Bevrijdingsdag kun je in Den Haag terecht op het Malieveld voor het Bevrijdingsfestival. Op de mainstage treden o.a. de Ambassadeurs van de Vrijheid, Maan en I am Aisha op voor duizenden bezoekers.

Vlissingen – In het centrum van Vlissingen wordt 5 mei in het Bellamypark gevierd. Het festival opent om 13:00 en ook de Ambassadeurs zullen Vlissingen aandoen. Verder staan de Crooks en Sarah-Jane op het programma.

Roermond – Op de Markt in Roermond gaat het onder leiding van de Ambassadeurs flink los tijdens Bevrijdingsdag en ook op de overige pleinen in het centrum van de stad bruist het van de gezelligheid, muziek, debatten en andere activiteiten.

Rotterdam – In het groene park bij de Euromast kun je in Rotterdam Bevrijdingsdag vieren. De Ambassadeurs van de Vrijheid zullen hier het festival openen en ook Kraantje Pappie en de Wolff treden hier op.

West-Nederland

Haarlem – In Haarlem vindt ieder jaar Bevrijdingspop plaats, dit is een van de bekendste Bevrijdingsfestivals van het land. De drukbezochte markt wordt omgetoverd tot het Plein van de Vrijheid met verschillende straatartiesten. Daarnaast is er ook een kinderprogramma. Voor ieder wat wils dus!

Amsterdam – In het Westerpark staan meerdere muziekpodia waar verschillende bekende namen optreden, waaronder de Ambassadeurs van de Vrijheid. Verspreid over de hele stad zijn activiteiten en kleine festivals. En niet alleen tijdens Bevrijdingsdag doet onze hoofdstad haar naam eer aan.

Utrecht – Om 12:00 begint in Park Transwijk het Bevrijdingsfestival. Uiteraard zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid ook hier weer te vinden.

Door heel Nederland is er dus genoeg te doen aanstaande donderdag! Wat zijn jouw plannen voor Bevrijdingsdag dit jaar?