HACKS BE 10

Travel hack #10: Gebruik de code OK MAPS in Google Maps

vrijdag 29 april 2016

De vakantiebestemming is bepaald en nu is het een kwestie van de beste deal vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je een handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en makkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Deze keer een tip voor het offline gebruik maken van Google Maps in het buitenland. Zo raak je nooit de weg kwijt en voorkom je hoge kosten voor het gebruik van internet!

Je kent het wel: van tevoren op de kaart gekeken en toen leek het allemaal duidelijk en dan ben je uiteindelijk toch verdwaald in die vreemde stad. Maar dit is nu verleden tijd! Er is namelijk een manier waardoor je een gedeelte van de kaart kunt opslaan en later offline kunt bekijken en zelfs inzoomen.

Travel hack

Zo doe je het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je op wilt slaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Mocht dit niet lukken, kun je het ook inspreken als: ‘O’ en ‘K’ met een kleine pauze tussen de letters, anders ziet je telefoon het als ‘Okay’ en dan werkt het trucje niet.

Als alles is gelukt, wordt de kaart gedownload, dit duurt ongeveer 10 seconden (hangt af van de grootte van het gebied dat je hebt geselecteerd). Je krijgt daarna het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’.

De volgende keer als je Google Maps opent terwijl je geen internet hebt, zie je de kaart die je opgeslagen hebt. Ideaal voor een stedentripje in het buitenland!

Houd de Vlucht-Vertraagd.be in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen.