Venice 1276664 960 720

De maand van: Italië - toeren door Italië

donderdag 14 april 2016

In de nieuwe rubriek ‘De maand van’ lichten we iedere maand een vakantieland uit. Wat zijn de trekpleisters, hoe is de lokale cultuur, waarom moet je absoluut naar dit land deze zomer? Wij stellen handige lijstjes op en geven onmisbare tips. Vandaag geven we je de beste tips om naar, en in Italië te reizen.

Rondtoeren in Italië

Kan je niet kiezen tussen alle prachtige steden in Italië? Huur dan een auto. In een onbekend land is autorijden altijd weer spannend, je weet namelijk nooit wat je te wachten staat. Wij kunnen je verzekeren dat de auto pakken in Italië goed te doen is. De wegen zijn namelijk te vergelijken met die van Nederland en dus van hoge kwaliteit. Je moet wel tol betalen dus zorg dat je geld op zak hebt. Een tip voor als je met de auto naar Italië reist: je zal door een tunnel of een pass over moeten en dit zorgt vaak voor veel vertraging. Koop van tevoren een zogenoemde Videomaut. Hiermee betaal je vooraf de tol en kan je direct door een speciale doorgang. Omdat de meeste steden autovrije zones hebben, is het af te raden om met je auto de stad in te gaan. Voordat je het weet, ligt er thuis een flinke boete op de deurmat.

Pak je het vliegtuig naar Italië, dan ben je niet zo gek lang onderweg. Milaan is maar een uur en veertig minuten vliegen en Sicilië is twee en een half uur. Dus binnen no time zit je in een prachtig zonovergoten land! Het vliegveld van Ancona is de luchthaven die het meest centraal ligt en ligt op ongeveer 90 kilometer afstand van de meeste accomodaties.

Toscane per Vespa

De Vespa is hét icoon van Italië en mag dus niet ontbreken bij je trip naar dit heerlijke land. Ontdek Toscane met de wind in je haren en de zon in je gezicht, brommer door het prachtige landschap en bezoek de mooiste stadjes zoals San Vivaldo, Castelfalfi of San Miniato. Beleef het ultieme Italiaanse leven en maak onderweg een tussenstop voor een lekkere picknick of een gelato, oftewel: ijsje. Niet langer wachten voor bussen of treinen, maar je eigen route uitstippelen en gaan! Ook niet geheel vervelend: de Vespa’s zijn te huur in de leukste kleuren dus dat wordt stijlvol de wegen van Italië begaan.

Sportieve tocht

Ook per fiets kan Italië ontdekt worden. Prima te doen met de goed begaanbare wegen. En voor liefhebbers met een sterk staaltje uithoudingsvermogen kun je voor de offroad route kiezen wat berg op en berg af gaat. Een pittige tocht, maar zeker de moeite waard, want je krijgt er een prachtervaring voor terug. Overweeg je Italië per fiets? Maak dan een tussenstop in Umbrië. Een streek boordevol cultuur, kunst en het eten is er fantastisch!

When in Italy

Ook deze lijst maakt plaats voor een cliché: een gondelvaart in Venetië. Niet de vervelendste vorm van vervoer al zeggen we het zelf. We kennen het allemaal wel van de films en het is toch wel het toppunt van romantiek. Je ervaart de rijke geschiedenis via deze ontspannende tocht over de kanalen. De tochtjes zijn erg populair, maar daardoor ook vrij prijzig. De meeste ritjes beginnen vanaf 100 euro, maar voor elke 20 minuten langer betaal je dan gewoon 50 euro extra. Houdt daar rekening mee, anders wordt het wel erg duur.

Benieuwd naar de mooiste plekjes van Italië? Die vind je in ons artikel van vorige week.