HACKS NL 9

Travel hack #9: Vliegtickets voor een groep boeken? Check eerst wat een ticket voor één persoon kost, dan kom je vaak goedkoper uit!

maandag 28 maart 2016

Je hebt een vakantiebestemming gekozen en nu is het een kwestie van de beste deal vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je een handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en makkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Deze keer een tip voor het kopen van voordelige vliegreizen voor je hele familie of vriendengroep!

Zoals wij trucjes gebruiken om de goedkoopste vliegtickets te kunnen scoren, proberen airlines overal verborgen kosten in de prijs te verwerken om zoveel mogelijk winst te maken. Maar daar trappen we natuurlijk niet in! Deze keer een tip voor het reizen met meerdere mensen. Natuurlijk heel gezellig zo’n groepsvakantie, maar het kan wel aardig in de kosten lopen..

Travel hack

Check voordat je tickets voor meerdere personen tegelijk boekt wat de prijs is voor een vliegticket voor één persoon. Wanneer je een reis boekt voor een groep willen maatschappijen nog wel eens de prijzen verhogen, bijvoorbeeld omdat er nog maar een aantal stoelen in het goedkope segment beschikbaar zijn, of de airline simpelweg maar een x aantal tickets voor het goedkoopste tarief wil verkopen. Bij een zoekopdracht voor meerdere passagiers zal vaak automatisch het hogere tarief geselecteerd worden. Check dus eerst wat een ticket voor een enkel persoon kost om een indicatie te krijgen van wat het totaalbedrag zou moeten zijn voor de hele groep. Komt het goedkoper uit? Dan kan jij hier nu een stokje voor steken!

Lees ook onze andere travel hacks over het boeken van vliegreizen. En houd Vlucht-Vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van vakanties en reizen!