Lanzarote 444875 960 720

De reistrend van 2016: de poshtel

donderdag 24 maart 2016

De een vindt het geweldig, de ander moet er niet aan dénken: overnachten in een hostel. De uitgebuite variant van een hotel waarbij kamers worden gedeeld. Maar reisliefhebbers opgelet: er is een middenweg, namelijk de poshtel.

Chique hostel

Hostels hebben het voordeel dat ze goedkoop zijn en dat je er makkelijk nieuwe mensen leert kennen. Maar hiertegenover staat dat je je privacy moet inleveren en laten we niet beginnen over de hygiëne.. Het Londense hostelbedrijf Generator vond dat dit beter kon en kwam met het concept de poshtel. De naam zegt het al: het is een samenvoeging van het Engelse woord posh (chique) en hostel. Een poshtel is dus simpelweg een luxere versie van een hostel. Wel nog steeds dezelfde ervaring, maar met wat meer finesse.

Hoogstaande voorzieningen

Wat heeft zo’n poshtel nu te bieden? Ten eerste een schone kamer, natuurlijk wel gedeeld, want die ervaring wil het bedrijf niet wegnemen. Daarnaast hebben de kamers speciaal ontworpen bedden, een regendouche(!), snel en gratis WiFi en dit allemaal in een designkamer die niet veel weg heeft van een eersteklas hotelkamer.

Alles onder één dak

Wij zijn natuurlijk benieuwd wat je neerlegt voor zo’n poshtel-kamer en de prijzen zijn verrassend degelijk: je betaalt gemiddeld 35 euro per nacht! En dit voor eindeloze voorzieningen als dakterrasbars, zwembaden, fitnesszalen en sommige vestigingen hebben zelfs een ondergrondse club. In Europa schieten de poshtels uit de grond want in Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Hamburg, Londen, Venetië, Rome en Parijs zijn ze al te vinden. En binnenkort kunnen we ook een luxe hostel verwachten in onze hoofdstad.

Wij worden hier dolenthousiast van en overwegen zeker een poshtel voor onze volgende trip!