Jongen reist 1636 km om zeven pond te besparen

woensdag 3 februari 2016

Als we veel geld kunnen besparen, kan het de moeite waard zijn met een kleine omweg te reizen. Maar de achttienjarige Jordon Cox uit Shenfield maakte een omweg van maar liefst 1636 km voor maar zeven pond verschil!

Jordon moest van de luchthaven van East Midlands naar Londen (Stansted) komen, waar hij woont. Met de trein zou hem dat 51,79 pond kosten. Een vliegticket via Berlijn kostte echter maar 44,07 pond. Reden genoeg voor Jordon om het vliegtuig te pakken! Deze reis kostte maar liefst dertien(!) uur van deur tot deur, terwijl de treinreis slechts 3,5 uur zou hebben geduurd. Maar dit was geen verspilde tijd, want Jordon is tijdens zijn tussenstop ook nog even Berlijn ingegaan om een aantal mooie plekken in de stad te bekijken. En hij heeft een echte Duitse curryworst geproefd!

De achttienjarige Jordon heeft een eigen blog over geld besparen. Hij was zo verbaasd over het dure treinkaartje dat hij besloot te kijken wat de prijs van een vliegticket zou zijn en kwam er zo achter dat hij met Ryanair naar huis kon vliegen via Berlijn, Milaan, Kopenhagen of Dublin. "Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om via Berlijn te reizen omdat dit het goedkoopst was en qua afstand het verst was, zodat ik waar voor mijn geld kreeg", vertelt Jordon. Bekijk het verslag van Jordon's reis hier.