Plane 847919 960 720

De meest opvallende gebeurtenissen in de luchtvaart in 2015

maandag 14 december 2015

Het einde van het jaar nadert en het is daarom tijd om terug te blikken op het jaar 2015. De luchtvaartindustrie heeft heel wat te verduren gekregen dit jaar. Dit geldt met name voor Britse luchtvaartmaatschappijen, die enkele noodlandingen hebben moeten maken door dronken passagiers. Maar in het afgelopen jaar hebben we ook heel wat lachwekkende berichten langs zien komen. Wij hebben voor u de meest opmerkelijke verhalen op een rijtje gezet!

Geen wifi leidt tot paniek

Afgelopen mei was een vrouw stomverbaasd en flink pissig toen ze erachter kwam dat ze geen wifi had tijdens haar vlucht van San Juan naar Newark. Ze had het hierbij kunnen laten zitten, maar haar teleurstelling was zo groot dat ze vond dat er een flinke schadevergoeding tegenover moest staan. En wel eentje van vijf miljoen dollar! De rechtszaak is nooit daadwerkelijk gevoerd (zoals ook wel te verwachten viel).

Vreemde slaapplekken

We kunnen ons best voorstellen dat het wachten op een (vertraagde) vlucht erg vermoeiend kan zijn. Maar waar mensen dan normaal gesproken in een stoel of op een bankje een dutje doen, vond een man in Rusland in april zijn slaapcomfort op een draaiende bagageband. Hij was vroeger vast zo’n kind die alleen in slaap kon vallen in een rijdende auto.

Een ook niet erg voor de hand liggende slaapplek was die van een bagagemedewerker die koffers aan het inladen was. Hij was namelijk in slaap gevallen in het bagageruim van een toestel. Passagiers schrokken zich vervolgens een hoedje toen zij gebonk en geschreeuw van onder hen hoorden. Het vliegtuig vloog toen al ruim een kwartier in de lucht. Gelukkig zat de medewerker in het bagageruim waar dieren worden vervoerd. Als hij in een ruimte in slaap was gevallen waar de temperatuur minder behaaglijk wordt gehouden had het heel anders kunnen aflopen..

Vrouw steekt medepassagier met pen

Vliegen maakt veel mensen nogal prikkelig. Bij de vrouw in het volgende verhaal die in april een vlucht nam is nogal 'prikkelig' een understatement. Het vliegtuig had vertraging op de landingsbaan, waarop een mede-passagier besloot een dutje te doen. Hij was blijkbaar diep in slaap gevallen, want hij begon aardig te snurken. Dit tot frustratie van de vrouw, die hem in zijn arm begon te steken met een pen! De snurkende passagier kwam er met wat penstrepen vanaf, maar de vrouw is uit het vliegtuig gezet.

Vrouw bevalt tijdens vlucht

De volgende Chinese vrouw heeft een ontzettend leuk verhaal te vertellen aan haar kind, want zij is namelijk in oktober bevallen tijdens een vlucht van Bali naar Los Angeles. Op de vlucht van negentien uur kreeg de vrouw na zes uur al last van weeën, terwijl ze pas over acht weken was uitgerekend. Gelukkig was er een dokter aanwezig op de vlucht en kon het meisje gezond ter wereld worden gebracht. Zou de baby nu haar leven lang gratis mogen vliegen omdat zij in een vliegtuig is geboren?