Catacombs 901362 640

Avontuurlijke slaapplekken

maandag 26 oktober 2015

Voor degenen die slapen in een gewoon hotel maar saai vinden, hebben wij een lijstje met vreemde, onconventionele, maar ook erg coole plekken waar u wellicht een wat avontuurlijkere nacht zult beleven. Nachtrust zal er alleen niet inzitten denken we, want slapen zou zonde van de ervaring zijn!

Catacomben van Parijs

Houdt u van griezelen? Dan bent u rond deze tijd in Parijs op de juiste plek! Airbnb heeft speciaal voor Halloween mogelijk gemaakt om te overnachten in de grootste begraafplaats van de wereld. Zes miljoen Parijzenaren liggen begraven in de Catacomben van Parijs, die een twee kilometer-lange gang heeft vol met schedels en botten. Als u de gelukkige winnaar bent dan krijgt u een rondleiding, een diner met een kamerorkest die griezelige muziek speelt en denk maar niet dat u mag gaan slapen voordat de legendes van de begraafplaats worden verteld. Slaap lekker!

Giraffe Manor

De naam van het hotel verklapt eigenlijk al een hoop, maar we snappen het als u zich hier alsnog niks bij voor kan stellen. Bij dit elegante hotel lopen echte giraffes in de achtertuin! We raden natuurlijk aan een kamer te nemen op een van de bovenverdiepingen. Misschien kunt u er dan nog eens eentje aaien of voeren!

Propellor Island

Houdt u wel van een beetje apart? Dan is het Propellor Island Hotel in Berlijn the place to be of nou ja, to sleep. Het hotel is ontworpen door artiest Lars Storschen en heeft kamers met verschillende aparte thema’s. Zo is er een dwergenkamer, waar de plafonds maar 1,40 meter hoog zijn en het is gedecoreerd met tuinkabouters. Daarnast de kamer 'Het Vliegend Bed', waar het dankzij een schuine vloer lijkt alsof het bed zweeft. en 'Het Graf', waar u lekker een nachtje kunt doorbrengen in een grafkist! Er zijn maar liefst 30 verschillende themakamers, allemaal even raar!

Voor de autoliefhebber

Bent u autofan? Ga dan een keer een nachtje slapen in het V8 Hotel in Duitsland. Het hotel heeft 34 kamers, allen met een autothema variërend van Mercedes tot Volkswagen en van carwash tot autogarage. Alle kamers bevatten een auto die is omgebouwd tot een bed! Komt het kind in u al naar boven?

Romantisch in de Ardennen

Optimaal genieten van de natuur? In de Ardennen kunt u slapen in een luchtbel. In deze ronde bubbel staat u direct in lijn met de natuur en heeft u prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Klinkt romantisch! De luchtbel heeft een diameter van 5 meter en bevat een toilet en een wastafeltje. Daarnaast wordt u bij het ontbijt (dat ook in de luchtbel plaatsvindt) heerlijk verwend met lekkere lokale streekproducten.

La Villa Hamster, Nantes

Altijd al willen weten hoe het voelt om een hamster te zijn? Nee? Nou, wij ook niet per se, maar voor de liefhebber is er La Villa Hamster. In dit hotel overnacht u als een echt knaagdier, met een hamsterloopwiel en een bed van stro. En misschien wel het belangrijkste; op elke kamer ligt een hamstermuts om helemaal in uw rol te blijven!