12004087 883479395050723 5070486654319316077 n

Travel hack: het incognitoscherm

maandag 19 oktober 2015

Heb je dat ook? Je hebt je vakantiebestemming gekozen en nu is het een kwestie van een zo goedkoop mogelijke deal vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en gemakkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Deze week hebben wij een handige hack voor je die het zoeken naar vliegtickets misschien wat aangenamer in de portemonnee maakt!Tegenwoordig houden die lieftallige cookies waar je constant toestemming voor moet geven meer bij dan je verwacht. Cookies worden vooral gebruikt om de ene gebruiker van de ander te onderscheiden en slaan continu gegevens van je surfgedrag op. Deze cookies zijn ontzettend handig voor websites om het consumentengedrag in de gaten te houden. Zo ook voor websites van luchtvaartmaatschappijen. Als je meerdere keren dezelfde website bezoekt, zoekend naar specifieke vliegtickets dan wordt dit bijgehouden door middel van tracking cookies. Hier wordt op ingespeeld door de luchtvaartmaatschappijen en ze gooien de prijzen van de vliegtickets omhoog. En dit willen we natuurlijk absoluut niet!

Travel hack

Wij hebben een trucje om je vliegtickets zo goedkoop mogelijk te vinden. Open eens het incognitoscherm van je browser om op zoek te gaan naar vliegtickets. Hiermee bezoek je de websites anoniem en kunnen er geen gegevens worden opgeslagen en zo kunnen de websites de prijzen niet verhogen.

Hoe te vinden?

Wanneer je op zoek gaat naar vliegtickets op een desktop kan je in de browser Google Chrome rechtsboven op de ‘aanpassen en beheren’ button klikken. Vervolgens klik je op ‘Nieuw incognitovenster’. Je kunt ook gemakkelijk de sneltoetsen ‘Ctrl + Shift + N’ gebruiken. Voor alle browsers is er een incognitovenster optie te gebruiken.

Deze hack maakt je vakantie plannen alweer een stukje aangenamer. Houd de Vlucht-Vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen!