Selfie 535943 640

Selfies maken blijkt erg gevaarlijke hobby

dinsdag 29 september 2015

Aan uzelf vastleggen op de mooiste plekken van de wereld houdt u natuurlijk een leuk aandenken van uw vakantie over, maar kijk uit waar u uw selfie maakt! Deze activiteit blijkt namelijk dodelijker dan haaien! Het aantal dodelijke slachtoffers door selfies staat in 2015 zelfs al op twaalf..

Het maken van een selfie op een mooie maar risicovolle plek heeft meer dodelijke slachtoffers gemaakt dan haaien dit jaar, zo bleek onlangs. Het dodental door selfies staat voor dit jaar al op twaalf. Dit zijn er vier meer dan die zijn overleden aan een haaiaanval. Mensen zijn zo vastberaden om een mooie of coole selfie te maken dat ze de risico’s niet meer zien. Zo kwam er kort geleden een Japanse toerist om het leven bij het maken van een foto van zichzelf op een niet zo handige plek: hij viel van de trap toen hij een foto wilde maken bij de Taj Mahal. 

Jongeren gaan erg ver met het opzoeken van gevaarlijke plekken om een selfie te maken. Eerder dit jaar is een Roemeens meisje overleden, omdat ze bovenop een trein een selfie wilde maken. Haar been kwam vast te zitten in een stroomkabel en ze werd met 27.000 volt geëlektrocuteerd. En onlangs probeerde een 19-jarige Amerikaanse jongen een foto van zichzelf te maken met een pistool Het wapen ging af en hij schoot zichzelf per ongeluk dood. Dit allemaal voor een paar likes op social media.

Selfie-verbod

Veel bezienswaardigheden nemen nu maatregelen en verbieden selfiesticks of doen selfies helemaal in de ban. In de Verenigde Staten werden enkele natuurparken al gesloten omdat mensen probeerden met aanwezige beren op de foto te gaan. Rusland heeft eerder dit jaar een brochure uitgebracht waarin de risico's van het nemen van dit soort foto's met zich meebrengen worden belicht.

Dus breng uzelf niet in gevaar en neem een voorbeeld aan de jongeman op de bovenstaande foto. Hij neemt lekker veilig z'n selfie tussen de tandpasta's!