Startup photos large

Student ontwerpt ladderzat een vliegtuig

maandag 21 september 2015

Menig student is maar weinig productief na een avondje flink stappen, maar deze mechanical engineering student kon uit de talloze glaasjes rum en wodka heel wat inspiratie halen. Toen hij thuiskwam na een avondje uit, kreeg hij het voor elkaar om in zijn dronken toestand een vliegtuig te ontwerpen.

Huisgenoot Keith kon niet stoppen met lachen toen zijn dronken vriend fanatiek op zijn whiteboard begon te tekenen. Hij praatte onverstaanbaar en ging continu out. Keith tweette de foto van het eindresultaat en deze ging viral. De dronken Mark, wat niet zijn echte naam is omdat hij bang is dat zijn dronken actie invloed zal hebben op werk in de toekomst, kan zich zijn ontwerpsessie echter niet meer herinneren!

Drankje ter inspiratie

Keith vertelde tegen The Guardian wat er die avond gebeurde: “Het begon rond 23:30 uur. Mark kwam in dronken staat de kamer binnengestormd, vroeg waar zijn lesboeken waren en nadat hij me had begroet, snelde hij zijn kamer weer in. Degenen die bij hem waren, zeiden dat hij al heel wat rum en wodka-mixjes op had.”

Werkt het?

Hoewel Mark ontzettend dronken was en de helft van de tijd niet helemaal bij was, ziet het design er visueel aantrekkelijk uit. Het ontwerp was compleet met beschrijvingen en berekeningen. Of het design in de praktijk ook echt werkt, is nog maar de vraag. Volgens Mark is het technisch gezien geen vliegtuig, maar een ekranoplan, een vliegtuigje dat een paar meter boven het aard- en zeeoppervlak vliegt op luchtkussens.

Mark heeft veel vertrouwen in zijn dronkenschap, want de volgende keer als hij weer een hevig avondje gaat stappen, is hij van plan een remedie tegen kanker te ontwerpen.