Man person people train large

Incidenten met passagiers veroorzaken vluchtvertragingen

maandag 7 september 2015

Wij bij Vlucht-Vertraagd.nl komen dagelijks verhalen tegen over vluchtvertragingen wegens vreemde redenen. Maar de afgelopen weken zijn er wel een paar heel bizarre verhalen naar voren gekomen.. Allen waargebeurd!

Vrouwelijke passagier slaat stewardess

Er is de laatste tijd veel onrust op vluchten tussen Engeland en feesteiland Ibiza. Zo ook weer vorige week, toen een 22-jarige vrouwelijke passagier voor een noodlanding zorgde vanwege haar dronken gedrag. Het vliegtuig was van Londen Stansted onderweg naar Ibiza en een half uur voordat het vliegtuig op bestemming was, is de passagier stennis gaan schoppen.

Medepassagiers meldden dat de vrouw bij vertrek om 6 uur ’s ochtends overduidelijk dronken was en eigenlijk niet in staat was om te vliegen. De 22-jarige passagier begon ruzie te maken met een stewardess en het escaleerde snel toen de passagier tegen de stewardess begon te schreeuwen en zelfs begon te schoppen en te slaan. Het vliegtuig was al bijna bij de bestemming, maar de piloot besloot een noodlanding te maken in Barcelona voor de veiligheid van de cabin crew en de passagiers. De passagier is opgepakt door de Spaanse politie, maar zelfs tegen de politie bood zij nog weerstand, verklaarde een ooggetuige tegen Daily Mail. Het vliegtuig heeft nog minstens een uur aan de grond gestaan in Barcelona.

Levenslang vliegverbod

Verhalen zoals degene hierboven hebben er nu voor gezorgd dat soortgelijke incidenten voortaan strenger bestraft worden. Afgelopen zondag werd bekend dat een groep van veertien passagiers nu zelfs een levenslang vliegverbod opgelegd heeft gekregen na een incident op een vlucht van Glasgow naar Tenerife. Die vlucht moest een noodlanding maken op Faro Airport nadat de groep het cabinepersoneel hadden bedreigd. Volgens de woordvoerder van de maatschappij werd het gedrag van de passagiers zo agressief en verbaal beledigend dat de piloot de beslissing nam om een noodlanding te maken voor de veiligheid van iedereen in het vliegtuig. De agressieve passagiers werden opgepakt door de politie en de vlucht liep drie uur vertraging op. De woordvoerder meldde dat ze samen met autoriteiten bezig zijn om het vliegverbod ook geldig te maken bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Champagnekurk zorgt voor lange vertraging

Gelukkig zijn er ook nog een aantal ludiekere nieuwsberichten over vluchtvertragingen geweest. Een vlucht van EasyJet van Londen naar Dalaman, Turkije moest onlangs een tussenstop maken omdat de zuurstofmaskers onbedoeld naar beneden kwamen. Een stel bestelde een fles champagne en de stewardess bood aan om de fles te ontkurken. De kurk vloog alleen iets te enthousiast van de fles en raakte de tegels van het plafond, waardoor de zuurstofmaskers losschoten.

Om de schade te herstellen heeft de piloot een tussenlanding gemaakt in Milaan. De reizigers kwamen door dit kleine probleempje met zeven uur vertraging aan in Turkije. EasyJet heeft zijn excuses aangeboden.

Extreme liefde voor huisdieren

Mochten deze vluchtvertragingen voor u niet bizar genoeg zijn, dan slaat deze alles. Ook dit passagiersvliegtuig moest een tussenstop maken tussen Las Vegas en Frankfurt vanwege een vervelende passagier. De vrouwelijke passagier, die Tsjechisch fotomodel Zaneta Hucikova bleek te zijn, had haar kat namelijk op schoot gehouden in plaats van deze netjes aan te geven om in het bagageruim geplaatst te worden met andere huisdieren. Toen de crew dit merkte en haar hierop aansprak, brak de hel los. De dame sloeg een stewardess, dreigde zij met haar banden met de maffia en schreeuwde dat ze het toestel zou opblazen. Hierop sloeg de piloot alarm en er moesten zelfs twee F16's te hulp schieten om het toestel naar Denver te escorteren. Daar werd het fotomodel opgepakt door de politie.

Deze egoïstische actie zorgde voor 24 uur vertraging. Hucikova werd opgesloten in een cel van de immigratiedienst op de luchthaven van Denver, omdat ook nog eens bleek dat ze niet met een geldig visum reisde. Het model heeft blijkbaar niet van haar lesje geleerd, want ook op de luchthaven heeft ze verzocht om herenigd te kunnen worden met haar geliefde kat, meldt CBS News.