Belgium 642418 640

Reistip #38: Bezoek de pareltjes van België op budget

donderdag 3 september 2015

Wilt u er even lekker tussenuit maar is het budget beperkt? Op nog geen 200 kilometer afstand kunt u al de buitenlandse sfeer van onze zuiderburen proeven. België is dan ook ideale bestemming om met de auto een lang weekend of een weekje ertussenuit te gaan. Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor een budgettripje.

Studentenstad Leuven

België is in alle markten thuis. Chocolade, historie, winkelen, een prachtige kustlijn: dit alles is te vinden in de Belgische steden, hier nog geen drie uur vandaan. Leuven is een zeer geschikte bestemming voor een weekendje weg. De stad ligt zo’n 30 kilometer verwijderd van Brussel en stamt uit de middeleeuwen. Tegenwoordig is het een bruisende studentenstad met de oudste katholieke universiteit ter wereld. De stad is levendig en dynamisch en vanwege het gehalte aan arme studenten is het niet lastig om een drankje of een maaltijd voor een redelijke prijs te vinden. Zeker een budgettip! Bent u zelf nog student? Neem dan uw studentenkaart mee! In vele restaurants en winkels kunt u profiteren van studentenkorting.

Namen: voor ieder wat wils

Namen (Namur) ligt ook op prima rijafstand en is ideaal voor een weekendje weg. Dit stadje ligt aan de rand van de Ardennen. U kunt na een weekendje borrelen en winkelen dus ook nog een mooie wandeling maken. Namen kent talloze kleine, bijzondere winkeltjes in de oude gevelpanden. Ook zijn er mooie kleine musea te vinden. Een eyecatcher van de stad is de Citadel van Namen. Vanaf de oude muren kijkt u over de Samber en Maas uit. De ondergrondse gangen zijn te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Ook leuk om te weten is dat een deel van de ondergrondse gangen bezet wordt door het parfumatelier van Guy Delforge. De constante temperatuur zorgt ervoor de geur van de parfums goed behouden wordt.

Strandvakantie in Knokke

België kent veel grote steden, maar uiteraard heeft het land ook een lange kuststrook met vele mooie badplaatsjes. Een populaire autovakantiebestemming, op 250 kilometer rijden vanuit Nederland, is Knokke-Heist. Dit is een kustgemeente met de allure van een stad. Behalve zonnebaden op het strand van Heist aan Zee kunt u shoppen of naar de galerijen in Knokke. Het Zwin in Knokke is een van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen en is een prachtig gebied om te wandelen of te fietsen. Het heeft een 'internationale luchthaven voor vogels' en een blotevoetenpad om zo de natuur met al uw zintuigen te beleven.

Algemeen: goedkoop overnachten

Wilt u goedkoop overnachten? Overweeg dan om een keer een hostel, pension of kamer te nemen. Let op de bordjes met ‘Zimmer Frei’ of ‘Chambres’. Hotels zijn relatief duur en zijn in het hoogseizoen vaak volgeboekt. Kiest u toch voor een hotelletje in de stad? Let dan op hotels waar gasten verblijven voor zakelijke doeleinden. Vaak hebben deze hotels in de weekenden kamers vrij en deze worden dan goedkoper aangeboden.

Heeft u nog een goede tip voor België op budget?