Plane 170982 640

Alle landen van de wereld bezoeken: check!

dinsdag 25 augustus 2015

Deze 40-jarige man uit Noorwegen heeft een doorzettingsvermogen om u tegen te zeggen: Gunnar Garfors is het gelukt om alle landen van de wereld te bezichtigen.

Goed benutte vrije dagen
Gunnar Garfors bezocht in tien jaar alle landen (alle 198) van de wereld tijdens zijn vakantiedagen. De meesten van ons mogen met moeite drie weken vakantie opnemen, maar in Noorwegen ligt dit anders. Daar kan je maar liefst vijf weken aan betaalde vakantiedagen opnemen en nog eens twee weken aan nationale feestdagen. Gunnar had besloten al deze vakantiedagen optimaal te benutten. Ook zijn weekenden werden besteed aan het waarmaken van dit wereldrecord.

Met een noodgang
In onze ogen heeft Gunnar wel een beetje vals gespeeld, zo heeft hij negentien landen in Europa in één dag bezichtigd, waaronder Nederland. Zonde! Als hij er een jaartje extra aan had geplakt dan was hij zeker onder de indruk geweest van ons landje. Gunnar is overigens niet de eerste die alle landen ter wereld heeft bezocht: eerder was er al de 42-jarige Brit Graham Hughes die dit ook voor elkaar kreeg. Dit deed hij zelfs helemaal zonder het vliegtuig in te stappen!

Wij zijn jaloers op deze mannen! Zou u dit avontuur aandurven?