Rome 2014

Trek in pizza? Laat er een invliegen!

woensdag 19 augustus 2015

U dacht dat het luxe was als uw eten aan huis wordt afgeleverd per brommer? Wat dacht u van per vliegtuig? Op de Caraïbische Eilanden worden pizza's tegenwoordig door Domino’s Pizza ingevlogen!

Domino’s Pizza is een samenwerking aangegaan met Winair om op Caraïbische Eilanden Saba en Sint Eustatius pizza te bezorgen per vliegtuig. Maar iedereen die weleens heeft gevlogen weet dat er toch wel wat tijd in kan gaan zitten voordat u echt in de lucht zit. Betekent dit dan een koude pizza? Zeker niet! De bestellingen worden weliswaar niet per hypermoderne drone maar via een ouderwets vliegtuigje afgeleverd, maar deze oude rakkers krijgen het toch nog voor elkaar de pizza binnen een half uurtje bij de klant te krijgen. Eigenlijk dus net zo lang als onze brommerbezorgers erover doen.

De kracht van een grap

Dit hele idee begon als een 1-aprilgrap toen Domino’s aankondigde dat pizza’s per helikopter bezorgd konden worden. Deze grap werd echter serieus genomen door mensen op afgelegen eilanden, die hun bestellingen begonnen door te bellen. Dit zette Domino’s aan het denken en uiteindelijk werd de stap genomen om de grap realiteit te maken.

Maar hoe gaat dit nu zo snel in z’n werking? Er kan een bestelling geplaatst worden via telefoon of internet bij de vestiging op het vliegveld van Sint Maarten. Domino’s bakt de pizza vlak voor vertrek van de Winair lijndiensten. De pizza blijft lekker warm en smeuïg door middel van een geïsoleerde verpakking en een gelukkige Domino’s medewerker mag de pizza naar de bevestiging brengen. Dat is nog eens een leuke break in de werkdag! De besteller moet alleen wel naar het vliegveld komen, want ander vervoer dan alleen het vliegtuig is er niet bij inbegrepen. Bekijk hier een filmpje over hoe de pizza's bezorgd worden.

Het is dus wel een tikkeltje omslachtig, maar als je echt trek hebt in pizza moet je er wel wat voor over hebben!