Hiking 358555 640

Reistip #37: De leukste reisspelletjes

vrijdag 14 augustus 2015

Wachten. Of dit nou met de trein, de auto of met het vliegtuig is, wegens een vertraging of gewoon de geplande wachttijd: het is nooit echt leuk. Maar u kunt deze wachttijd ook goed benutten, bijvoorbeeld door uw e-mails bij te werken. Maar wat dan te doen als de belbundel niet tot het buitenland reikt, of als de batterij van uw telefoon bijna leeg is? Dan zit er niets anders op dan het spelen van ouderwetse woordspelletjes. Wij maakten een lijstje van spelletjes waar he-le-maal niets voor nodig is.

Ik zie, ik zie...

Wat jij niet ziet! Een gouden oude wat ons betreft. Dit spelletje kunt u met zoveel mensen spelen als u wilt. Eén persoon kijkt goed om zich heen en neemt iets in zijn hoofd wat zich in de omgeving bevindt. De andere spelers moeten raden wat het is en de vragen mogen alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord worden.

Nieuw woord verzinnen met laatste letter

Een spelletje waar u iets meer bij moet ‘nadenken’. Ook dit spel kan gespeeld worden met zoveel mensen als u wilt. Het is de bedoeling dat de eerste begint met een woord, daarna moet de volgende speler een nieuw woord bedenken met de laatste letter van het vorige woord. Dus: vlucht – traag – gewoon – normaal – lang – gek – kip – etc. Ieder woord mag overigens maar één keer genoemd worden.

Ik ga op reis en neem mee...

Een leuk spelletje om tevens uw geheugen mee te testen. Dit spel is het leukst wanneer u het met ten minste drie mensen speelt. De eerste begint met ‘ik ga op reis en neem mee, mijn telefoon’, de volgende gaat dan verder met ‘ik ga op reis en neem mee, mijn telefoon en mijn oplader’, en dan zo steeds verder. Iedere speler verzint er steeds weer iets bij wat hij/zij mee op reis zou nemen. Uiteindelijk krijgt u een lange lijst die u allemaal moet onthouden, want als u het niet onthoudt bent u af!

TWINGO!

Dit is op zich een leuk en melig spelletje, maar voor kleine kinderen misschien minder geschikt.. Het spel is bedoeld om in de auto gespeeld te worden en gaat zo: iedereen speurt de weg af naar een Twingo (automerk). Elke keer dat iemand een Twingo ziet, roept deze zo hard als hij kan: TWINGO! Vervolgens mag deze persoon degene naast hem een klap geven. En zo verder (tot iedereen bont en blauw is). Leuk toch?..

Geen ja, nee of uh zeggen

Een bekend spelletje onder velen. U kunt het spel al spelen met z’n tweeën. De één stelt de ander namelijk vragen waar diegene antwoord op moet geven. Degene die antwoordt, mag niet antwoorden met ja, nee of uh. Wanneer dit wel gebeurt is diegene af en worden de rollen omgedraaid. U kunt het net zo lang spelen tot het gaat vervelen!

Gaat u met kinderen op reis? Zie dan ook onze reistip over hoe kinderen bezig te houden tijdens een reis.