Airplane business man 527 825x550

Ibiza: meer dan alleen een feesteiland

dinsdag 28 juli 2015

Als u aan Ibiza denkt, is het eerste wat in u opkomt waarschijnlijk het bruisende nachtleven. Maar het Spaanse eiland heeft veel meer te bieden dan alleen de extravagante feesten. U kunt er bijvoorbeeld heerlijk tot rust komen of originele koopjes scoren op de hippiemarkt.

Ibiza is behalve voor feestgangers ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het hoogseizoen trekt veel jongeren; heeft u niks met de feesten dan kunt u het beste in april of mei een vakantie boeken. Het eiland heeft dan een aangename temperatuur en de grote discotheken zijn grotendeels nog gesloten. Wij geven een paar tips voor de ándere kant van Ibiza. 

Voor de strandgangers onder ons

Belangrijk is om rekening te houden met waar u uw hotel boekt. Ibiza Stad en Sant Antoni zijn de feestlocaties van Ibiza. Wilt u de gekte ontlopen dan is het aan te raden om naar het noorden te gaan, waar het lekker rustig is en waar u geen last heeft van pompende speakers. Er zijn diverse manieren om op Ibiza te ontspannen. Bent u echt een strandganger dan zijn er stranden waar het bijna onbewoond lijkt. Een tip is om een bootje te huren om zo terecht te komen bij de privéstrandjes tussen de kliffen. Rond het hele eiland zijn ook pendelbootjes te vinden die u naar de strandjes brengen.

Playa Cala Xular: het meest heldere water van Ibiza

Playa Cala Xular, gelegen in een kleine inham, heeft het meest heldere water van het eiland. Daarnaast kunt u er lekker een hapje eten bij de strandtentjes en vindt u hier nog de ouderwetse vissershutjes. Voor de wandelaars onder ons kent Cala Xular een prachtige natuur voor een fijne wandeling.

Op de fiets door de natuur

In het zuiden van Ibiza vindt u een ongerept prachtig natuurgebied. Ses Salines heeft een bijzondere natuur en unieke ecosystemen: het kent een mix van zoutpannen en rotsachtige kliffen. Es Vedrà, Es Vedranell en Els Illots de Ponent vormen samen een beschermd natuurgebied. Voor de meest ultieme natuurervaring ontdekt u deze prachtige plekken op de fiets.

Cultuur snuiven in San Carles

Naast de prachtige natuur kunt u de cultuur van Ibiza ontdekken in het dorpje San Carles. Hier is een leuke scheiding tussen modern en oud te zien. In het midden vindt u een prachtige kerk die zeker de moeite waard is om van binnen te bekijken. Even verderop komt u uit bij Bar Anita, een van de oudste barretjes van Ibiza waar u kunt genieten van overheerlijke tapas. Hier komt de hippiehistorie helemaal terug: er staat een oude telefooncel waar hippies vroeger naar het thuisfront belden om te vragen om geld, zodat ze bij Anita hun openstaande rekening konden betalen. Ook kwam de post voor de hippies hier terecht. De oude bruine postvakken worden nog steeds gebruikt als brievenbus voor de lokale bevolking.

Zen op Ibiza

En de hippies voelen zich nog steeds enorm thuis op Ibiza. Het eiland heeft een grote aantrekkingskracht op avonturiers en vrije geesten. De magie van het eiland vraagt om een ontspannende yogasessie op het strand. Wilt u de ochtend starten met een meditatie op het strand, neem dan vooral uw yogamatje mee!

Hippiemarkten helemaal hot

Voor handgemaakte spullen en goede, originele koopjes kunt u terecht bij de hippiemarkt Las Dalias, vlakbij San Carlos. Ondanks dat de markt vrij commercieel is geworden is het zeker de moeite waard om een dagje over de markt te struinen.

Wij krijgen gelijk zin in zo'n vakantie! Waar gaat uw reis dit jaar naar toe?