Luggage

Reisorganisatie ZonFly.nl verkoopt spooktickets

dinsdag 14 juli 2015

Vorige week woensdag (8 juli 2015) strandden zo’n honderden reizigers op Schiphol. De vakantiegangers hadden een reis naar Turkije geboekt met reisorganisatie ZonFly, maar dit bleken ‘spooktickets’ te zijn. Er zijn naar verwachting in totaal duizenden reizigers opgelicht. De website van het bedrijf is inmiddels offline gehaald.

ZonFly lokte reizigers met goedkope vakantiedealtjes die later niet bleken te bestaan. Ze boden ook een eigen reis- en annuleringsverzekering aan. Inmiddels is de organisatie gestart met het rond-e-mailen van haar ‘klanten’ met de bewering dat ze failliet zijn gegaan. Er is bij de KvK niets van dit faillissement bekend.

Daarnaast is ZonFly niet aangesloten bij Branche-organisatie ANVR. Ook daar regent het inmiddels klachten, maar zij kunnen helaas niets betekenen voor de gedupeerde reizigers. Het enige wat de reizigers kunnen doen, is aangifte bij de politie doen.

Er zijn veel reacties verschenen op het forum van opgelicht.nl. Heeft u ook ervaring met Zonfly en is er geen boeking bekend? Doe dan direct aangifte bij de politie van internetoplichting.

Bron: Telegraaf