Toename aantal passagiers op Nederlandse luchthavens

dinsdag 30 juni 2015

Het aantal passagiers op de Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal toegenomen met 4,1 procent. In de eerste drie maanden van het jaar reisden in totaal bijna 12,7 miljoen passagiers via de nationale luchthavens van en naar Nederland. Schiphol zag een stijging van 3,5 procent tot ruim 11,5 miljoen passagiers.

Op de luchthaven van Groningen vond de sterkste groei plaats. In vergelijking met een jaar eerder maakten bijna twee zoveel passagiers gebruik van dit vliegveld, namelijk 28.000 mensen. In het najaar van 2014 streken prijsvechters Flybe en Wizz Air op Groningen Airport Eelde neer.

De tweede luchthaven van Nederland, Eindhoven, verwerkte in het eerste kwartaal ruim 861.000 passagiers. Eindhoven laat al sinds het derde kwartaal van 2009 een constante groei zien. Ook dit kwartaal zijn er tien extra rechtstreekse bestemmingen bijgekomen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal passagiers van Rotterdam The Hague Airport is gedaald met 6,6 procent en op Maastricht Aachen Airport was sprake van een terugval van 44 procent.