Festival

Reistip #30: Festival-overzicht van 2015!

maandag 1 juni 2015

Ieder jaar geven wij op ons blog zomerreistips om ervoor te zorgen dat u de meest ideale vakantie heeft. Vandaag trappen we af met de leukste festivals van 2015! Met de komst van de zomer staat er weer een hele rij festivals voor de deur, en kiezen is dan ook niet makkelijk. Vlucht-Vertraagd.nl maakte voor u alvast een selectie!

Amsterdam Open Air – 6 & 7 juni 2015

Dit jaar wordt alweer de vijfde editie van Amsterdam Open Air gevierd in het Gaasperpark in Amsterdam. Er zijn dit jaar vier grote stages, vijf kleinere stages en een Spirit Island. Daarnaast is er ook een silent disco. De muziek is een mix van house, techno, hip-Hop & disco. Het festival duurt twee dagen en bezoekers kunnen overnachten op de camping van Amsterdam Open Air. Uiteraard kunnen er ook gewoon losse day tickets gekocht worden of een weekender zonder camping.

DJ’s:

Olivier Weiter, Vunzige Deuntjes, Girlslovedjs, The Flexican & Sef, The Partysquad en nog veel meer leuks!

Ticketprijzen:

Weekendticket / € 79,50

Campingticket / € 109,50

Day ticket        /  € 47,50

Bereikbaarheid:

Het festival is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. De ingang is slechts 400 meter verwijderd van de eindhalte (Gaasperplas) van metro 53.

Mystic Garden Festival – 20 juni 2015

festival

Midden in het Sloterpark van Amsterdam vindt ook dit jaar weer het Mystic Garden Festival plaats. Er zijn vijf verschillende stages waar bezoekers lekker los kunnen gaan. Techno- of houseliefhebbers zitten hier goed want er wordt veel techno, house, techhouse en deephouse gedraaid.

DJ’s:

Dayne S, Francesco Robustelli, Albert van Abbe, Dispar Vulgo, Boss Axis, Henry Saiz, Cleavage, Dale Howard etc!

Ticketprijzen:

Day ticket / € 34,50

Bereikbaarheid:

Het Sloterpark is te bereiken vanaf Amsterdam Centraal via tram 13 halte Slotermeerlaan of vanaf Amsterdam Sloterdijk met stadsbus 69 halte Slotermeerlaan. Het festival is gezien de ligging voor bezoekers uit Amsterdam en omstreken ook goed te bereiken met de fiets.

Awakenings – 27 & 28 juni 2015

Een klassieker onder de festivals. Ook dit jaar wordt het weer gevierd in Spaarnwoude/Houtrak (Halfweg) en dit is alweer de 15e editie! Fan van techno? Dan zit u hier absoluut op het juiste adres,: er zijn maar liefst acht stages waar feestvierders helemaal los kunnen gaan. Het festival duurt twee dagen en het festivalterrein is beide dagen geopend van 12:00 tot 23:00.

DJ’s:

Joris Voorn,  Luciano, Adam Beyer, Sandrien, Scuba, Jeff Mills, Billy Nasty & Tim Wolff, JP Enfent and many more!

Ticketprijzen:

Zaterdagticket  / € 55,-

Zondagticket   / € 40,-

Combi-ticket    / € 82,50

Bereikbaarheid:

Vanaf Sloterdijk vertrekken er shuttlebusjes richting het festivalterrein. Deze vertrekken vanaf 11:00 uur en een kaartje kost € 6,-. Kaartjes kunnen van tevoren gekocht worden, anders kosten ze € 10,-. De laatste shuttle bus vertrekt om 00:30 vanaf het festivalterrein richting station Sloterdijk.

A day at the park – 11 juli 2015

De achtste editie alweer van A Day At The Park staat dit jaar op 11 juli gepland en vindt plaats in het Amsterdamse Bos. Er zijn maar liefst vijf verschillende stages, waar in totaal zo’n 40 (inter)nationale live acts plaatsvinden. Het terrein is geopend van 12:00 tot 23:00.

DJ’s:

Onder andere Erick Morillo, Mr. Polska, Technasia, Sunnery James & Ryan Marciano, Umek, Black Coffee, Franky Rizardo en Housequake.

Ticketprijzen:

Day ticket / € 52,50

Bereikbaarheid:

Het festival is prima met de fiets te bereiken en er zijn genoeg gelegenheden om deze te plaatsen. Verder is het festival ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Als u met de trein komt, kunt u het beste naar station Amsterdam Zuid-WTC gaan. Vanaf hier worden pendelbussen ingezet en deze vertrekken vanaf 11:00 naar het festivalterrein. Een retourtje kost € 5,- en de bussen staan klaar op de Strawinskylaan.

Klamme Handjes – 25 juli 2015

festival1

Dit heerlijke festival keert dit jaar weer terug in het Diemerbos. Vorig jaar was dit festival met 3000 bezoekers en geweldig weer een groot succes. Daarom is er dit jaar zelfs plaatsgemaakt voor 4000 bezoekers. Bezoekers kunnen bij drie verschillende stages hun dansmoves laten zien op housemuziek.

DJ’s:

Onder andere Todd Terry, Jeremy Underground, Prun, DJ D-Rok, Ashanti, Samuel Deep, Rachel Green en Moose.

Ticketprijzen:

Day ticket        / € 25,-

Group tickets /  € 20,-

Bereikbaarheid:

Het festival is iets minder makkelijk bereikbaar vanwege de locatie; het Diemerbos. Het makkelijkst is het om de fiets mee te nemen in de trein richting station Diemen en vanaf daar verder te fietsen. Dit fietstochtje duurt dan ongeveer tien minuten, versus drie kwartier lopen? En voor de sportievelingen onder ons; vanaf Amsterdam Centraal is het een kleine 40 minuten fietsen.

Solar Weekend Festival – 30 juli t/m 2 aug 2015

Dit enorm succesvolle festival begon maar liefst elf jaar geleden als een klein feestje aan de Maasplassen in Roermond. Maar inmiddels is Solar uitgegroeid tot een mega succesvol weekendfestival. Het festijn duurt officieel twee dagen, maar bezoekers die een 4-day  of 3-day holiday ticket aangeschaft hebben, hebben ook nog toegang tot de Solar strandcamping en de pre-party in het Solardorp.

DJ’s:

The Bloody Beetroots, Kid Simius, Typhoon, Feest DJ Ruud, Jett Rebel, Kraak & Smaak, La Fuente, Oliver Twizt, Gregor Salto en nog veel meer!

Ticketprijzen:

Day ticket           / € 49,-

Weekendticket / € 79,-

3-day ticket      / € 115,-

4-day ticket     / € 135,-

Bereikbaarheid:

Vanaf station Roermond rijden vanaf donderdag tot en met maandag pendelbussen van en naar het festivalterrein. Voor degenen die met de auto gebracht worden is er een speciale Kiss & Ride plek (volg de borden).

Latin Village – 9 augustus 2015

Dit jaar wordt Latin Village voor de elfde keer op een rij georganiseerd! De naam zegt het al: alle zeven stages staan boordevol met de lekkerste Latinhouse, Afrohouse en Salsalounge. Latin-liefhebber kunnen hier dus hun lol op. Het festival begint om 13:00 en eindigt om 23:00.

DJ’s:

Onder andere Gregor Salto, Benny Rodrigues, Massivedrum, Clark Kent, Flava, Oliver Twizt, N3ON, Glenn Helder, The Flexican & Sef, Broederliefde, Lady Bee en Melodee.

Ticketprijzen:

Day ticket / € 47,50

Bereikbaarheid:

Bezoekers kunnen het best naar station Amsterdam Sloterdijk reizen en daar vervolgens de speciaal ingezette pendelbussen pakken naar het festivalterrein in Spaarnwoude. De borden op het station geven aan waar de pendelbussen precies vertrekken. Iedere tien minuten vertrekt er een bus en een retourtje kost zes euro. Deze kaartjes moeten dan wel online gekocht worden; anders kosten ze een tientje.

car-690275_640

En, gaat u dit jaar alle festivals af?