Airport 731196 640

Nieuwe veiligheidscontroles Schiphol

donderdag 28 mei 2015

Over een paar weken begint de zomerdrukte alweer op Schiphol. Voor de reizigers zal er het een en ander veranderen, per 3 juni gaat de luchthaven namelijk op een andere manier controleren.

De luchthaven is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd voor de nieuwe veiligheidscontroles. Voor het controleren van de handbagage gaat Schiphol vijf grote centrale controlepunten gebruiken. Hiervan komen er drie in de vertrekhallen en twee voor transferpassagiers. Deze vijf punten vervangen de controles aan de gates.

De boardingpasses worden overigens nog wel gecontroleerd aan de gate. Daarnaast kan de luchtvaartmaatschappij ook vragen om een paspoort. Er staat geen beveiliging meer bij de gates. Reizigers die doorvliegen naar een anders bestemming vanaf Schiphol hoeven niet opnieuw in te checken als ze bij een andere luchthaven al gecontroleerd zijn.

Schiphol geeft aan dat door de vernieuwing passagiers meer reiscomfort krijgen. De aanpassingen zullen naar verwachting geen vertragingen opleveren bij het inchecken.

airport-731196_640