Airfstrikes

Woedende man gaat poedelnaakt uit protest overboeking vlucht

vrijdag 22 mei 2015

Een Amerikaanse passagier is zó woest geworden dat zijn vlucht volgeboekt was dat hij uit protest uit de kleren is gegaan. Door de overboeking kon de man niet meer mee naar Jamaica. Als gevolg hiervan toonde hij het vluchtpersoneel zijn poedelnaakte lichaam. Maar naakt of niet, de luchtvaartmaatschappij US Airways weigerde hem op de vlucht mee te nemen.

Het vluchtpersoneel heeft de man meerdere malen meegedeeld dat hij niet aan boord kon van de vlucht richting Jamaica. Een medepassagier, Sherrie Ketchie, was getuige van hoe de man zijn kleding uittrok. Ze ving een woordenwisseling tussen de man en een medewerker op en dit trok haar aandacht. De medewerker deelde de toen nog aangeklede man mee dat er geen plek was op de vlucht. Maar hoe vaker ze dat herhaalde, hoe kwader de man werd.

Na een paar minuten trok de man zijn shirt uit en kort daarna vertrok hij naar een toiletruimte. Even later verscheen hij naakt weer op de luchthaven. Dit zag er extra hilarisch uit omdat de man een erg gekleurd bovenlijf had en een extreem witte onderkant. “Ik huilde van het lachen”, zegt Ketchie.

Politie

airport

De man bleef herrie schoppen totdat de politie ter plaatse verscheen. De man vertelde de agenten dat hij het warm kreeg en daarom zijn kleding uittrok. Vervolgens werd de naaktloper in de boeien geslagen. Schijnbaar vond de politie het niet nodig de man eerst even kleren te laten aantrekken; op de foto’s van Ketchie is te zien hoe de man naakt over de luchthaven liep.

De man is niet aangeklaagd, hij lijdt aan een ‘medisch issue’ en krijgt hiervoor behandeling.