Film over vliegtuigcrash zorgt voor ophef

vrijdag 10 april 2015

Onlangs kwam de Argentijnse film Wild Tales uit. Hierin sluit een man zich op in de cockpit om vervolgens het vliegtuig te laten crashen. De timing van de bioscooprelease is niet helemaal goed, gezien de recente tragedie met het gecrashte toestel van Germanwings. De film heeft dan ook voor de nodige ophef gezorgd in Engeland.

De film is bedoeld als zwarte komedie. In een bepaalde scène is te zien dat vliegtuigpassagiers wanhopig heen en weer rennen en de deur naar de cockpit proberen open te krijgen. Eén van de passagiers is de psycholoog van de piloot Gabriel Pasternak. Zijn psycholoog probeert hem nog op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs. De piloot laat het vliegtuig vervolgens neerstorten op zijn ouderlijk huis. Iedereen in het huis en alle inzittenden van het toestel komen hierdoor om het leven.

Ophef op social media

Verschillende mensen hebben op social media hun zorgen geuit over de film. Daarnaast suggereerden meerdere mensen dat de film een inspiratiebron van de copiloot Andreas Lubitz zou kunnen zijn geweest. De Argentijnse film was namelijk al te zien in België en Duitsland. Distribiteur Artificial Eye is echter niet van plan de film uit de bioscopen terug te trekken.

Bekijk de trailer: