Pasen

Paasweekend: wat valt er te doen?

vrijdag 3 april 2015

Pasen staat weer voor de deur, en de ANWB verwacht drukte op de weg door de 'dagjesmensen' die er lekker op uit gaan. Populaire bestemmingen voor aanstaand weekend zijn onder andere het Keukenhof, de Paasraces op het circuit in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Wat zijn jouw plannen voor dit Paasweekend?

Paasactiviteiten

Tijdens Pasen vinden er genoeg activiteiten plaats. Hieronder een lijstje met dingen die jij kunt ondernemen in het Paasweekend.

  • Keukenhof – het 32 hectare grote bloemenpark van Lisse in Zuid-Holland. Het park trekt jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Van eind maart tot en met eind mei worden jaarlijks bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld. Een ware belevenis dus!
  • Paasraces – op het Circuit Park van Zandvoort kan tijdens Pasen weer volop van autosport genoten worden tijdens de Paasraces. Er vinden verschillende racewedstrijden plaats met snele sportcars van onder andere Radical en Norma.
  • Paaspop – een driedaags festival in Schijndel. Het begint op vrijdag 3 april om 16:00 uur en duurt tot en met zondagnacht 1:00 uur. Voor een dagticket op vrijdag betaal je € 39,- en voor zaterdag en zondag € 69,-. Wil je een heel weekend op Paaspop te vinden zijn, dan betaal je voor alle drie de dagen € 99,-. Er zijn vele optredens tijdens het festival, denk hierbij aan Racoon en Di-rect, maar ook The Partysquad en Billy the Kit zijn aanwezig.

En vergeet alle paasmarkten vooral niet! Er zijn door heel het land verschillende paasmarkten te vinden. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

  • Paasmarkt in Vlissingen – de markt heeft zo’n 150 kramen en gratis entree. De markt vindt plaats op zondag 5 april, eerste Paasdag, en is geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Paasmarkt Zoetermeer – een gezellig evenement met veel Paasactiviteiten voor de kids. Deze markt wordt gehouden op eerste én tweede Paasdag en is geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
  • Paasmarkt Den Haag – ook wel de Home Made Paasmarket genoemd. Je vindt er van alles, zoals kinderkleding, kunst, lekker eten en zelfs vintage! De markt wordt op beide Paasdagen gehouden en is geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
  • Paasmarkt Gorinchem – een gratis Paasmarkt die bekend staat om haar leuke en vooral ook vele koopjes. Hij is geopend op maandag 6 april, tweede Paasdag, en heeft zo’n 200 kramen.
  • Paasmarkt Panningen – de jaarlijkse Paasmarkt in Limburg is tevens de grootste van Nederland. Tussen 9:30 en 16:00 uur kun je lekker rondstruinen langs de 400 kramen. De markt is over 3 km(!) opgesteld, je bent wel even zoet dus!

Weersverwachting

Als je de deur uit gaat en verwacht dat het tijdens Pasen mooi weer gaat worden, kun je voor de zekerheid misschien toch beter een dikke trui of sjaal meenemen. Voor zondag wordt namelijk geen lekker lenteweer voorspeld: het schijnt bewolkt te worden en verder gaat het waarschijnlijk een mistige dag worden. Op zondag gaat het zonnetje daarentegen wel schijnen als we de weersverwachting mogen geloven. Het wordt zo’n 9 graden en het is gedurende de dag licht bewolkt.

pasen