Photographer 407068 640

Vijf zaken waar je je geen zorgen over moet maken op vakantie

vrijdag 27 februari 2015

Het perfecte recept voor een heerlijke vakantie: ontspanning en avontuur. Maar voor veel mensen wordt dit verstoord door het ongewenste ingrediënt stress. Daarnaast denken veel reizigers veel te vaak na over de dingen die mis kunnen gaan tijdens een vakantie. De meeste van deze gedachten zijn echter ongegrond, of kunnen op z’n minst worden voorkomen. Hieronder 5 dingen die je uit je hoofd moet zetten tijdens je vakantie.

1: Zakkenrollers

De beste manier om beroofd te worden is doen alsof je probeert niet bestolen te worden. Als je namelijk steeds schichtig om je heen kijkt zal het voor zakkenrollers ook eruit zien alsof je dus spullen bij je hebt die het waard zijn om te stelen. Relax dus, zo geniet je meer en ben je tegelijkertijd misschien wel een minder aantrekkelijke prooi. Wel is het uiteraard slim om geen opzichtige sieraden te dragen of dure gadgets mee te nemen.

2: Te veel geld uitgeven

Als je de hele tijd op je centen moet letten tijdens je vakantie wordt het er ook niet leuker op. Maar boek ook geen reis die je niet kunt betalen. Het is slim om van tevoren een budget vast te stellen maar daarbij dan wel wat speelruimte in te richten. Onvoorziene kosten horen er namelijk gewoon bij. Op deze manier heb je de zekerheid en rust dat je niet buiten je middelen leeft maar hoef je ook niet onnodig te stressen als je hier en daar wel wat extra geld moet uitgeven voor zaken die je niet had kunnen voorspellen.

3: Een jetlag

De beste manier om een jetlag te voorkomen is simpelweg je aan te passen, dus: eten wanneer de lokale bevolking eet en slapen wanneer de lokale bevolking gaat slapen. En verder staan hier ook nog een aantal handige tips! Maar als je niet meteen in het nieuwe ritme komt is het ook niet erg. Vakantie is toch bij uitstek de tijd om tot 12:00 te slapen en dan om 22:00 te gaan avond eten?

4 : Ziek worden

Het is helaas onontkoombaar: als je op reis gaat wordt je blootgesteld aan meer virussen en bacteriën. Je kunt natuurlijk wel je best doen om dit te vermijden, maar je moet ook niet overdrijven. Dus ga af of je instincten en probeer erg vieze toestanden te vermijden, maar ga niet met mondkapjes rondlopen en geniet ook vooral van die lekkernij op dat lokale marktje. Je kunt toch niet alles onder controle houden. Wel is het natuurlijk altijd verstandig om je voor vertrek vanuit Nederland te laten informeren over eventuele inentingen en reisadviezen voor je bestemming.

5: Wat voor kleding je aantrekt

Je koffer te vol inpakken en daar vervolgens de helft niet van dragen: het is een zonde die bijna iedere reiziger begaat. Dus maak je er niet al te veel zorgen over: niemand is echt goed in 'licht pakken'. Realiseer je wel dat het op vakantie niet echt uitmaakt wat voor kleur kleding je draagt en of je twee dagen hetzelfde aantrekt. Pak gewoon je favoriete kledingstukken in en geniet verder van je vakantie! Als je iets extra's nodig hebt kun je het daar altijd kopen.

photographer-407068_640