Singapore 82608 640

De vreemdste buitenlandse wetten

dinsdag 17 februari 2015

De Nederlandse wetten zijn redelijk voor de hand liggend, en als het goed is ook bij iedereen bekend. Je mag niet doden, harddrugs zijn illegaal en door rood rijden mag ook niet. Maar hoe zit het als je op vakantie gaat? Wat zijn de geldende wetten daar? Het blijkt dat er aardig wat vreemde wetten bestaan! Zeker niet onverstandig om van bewust te zijn, mocht je naar een van deze landen op vakantie gaan. Hier een kleine greep van over de hele wereld.

Hakken in Griekenland

Wanneer je in Griekenland bent en graag de oude Griekse opgravingen wil bekijken, laat je hakken dan thuis! Het is hier namelijk verboden om schoenen te dragen die de monumenten kunnen beschadigen.

Mijn varken heet Napoleon

Nee, dus niet. Het is namelijk verboden om je varken in Frankrijk Napoleon te noemen. Dit is overigens niet de enige vreemde wet in Frankrijk: je mag ook niet zoenen in de trein.

Meer vreemde wetten in Europa:

 • Duitsland: je mag hier bijna zo hard rijden als je maar kunt, maar schijnbaar moet je het niet wagen zonder een lege tank te komen staan. Opletten dus!
 • Zwitserland: mannen mogen hier na 22:00 uur niet meer staand plassen. (?)
 • Italië: het is verboden om hier met teenslippers auto te rijden.
 • Zweden: prostitutie is legaal, het gebruik ervan maken daarentegen niet. Lastig dilemma!

Handen vol vogelzaad in Venetië

Wat vroeger een traditie was voor toeristen in Venetië, is inmiddels verboden. Je mag jezelf namelijk niet meer omtoveren tot een levende vogelvoederplaats met handen vol vogelzaad. Dit is nu een illegale activiteit en kan je zelfs een boete van € 500,- opleveren! En we hadden ons er nou net zo op verheugd..

De Ramadan in Dubai

Dit jaar begint de Ramadan op 18 juni 2015 en duurt tot en met 18 juli 2015. Na deze maand van vasten vindt het Suikerfeest plaats. Maar wanneer je in deze periode in Dubai bent, zit er maar een ding op: meedoen! Toeristen die zich hier niet aan deze regels houden en dus toch overdag eten, drinken of roken, krijgen eerst een waarschuwing. Bij een herhaling krijg je zonder pardon een celstraf.

Groot-Brittannië kan er ook wat van

 • Het is bij wet verboden om te overlijden in Britse parlementsgebouwen. Onduidelijk is welke straf hierop staat (de doodstraf?).
 • In Liverpool is het niet toegestaan voor een vrouw om zich topless te vertonen in het openbaar. Tenzij: ze werkt als bediende in een winkel voor tropische vissen..?
 • Het is een daad van verraad om een postzegel van de Britse koning of koningin ondersteboven te plakken. Geheel terecht uiteraard, dit soort barbaarse gedrag moet niet getolereerd worden.

De rest van de wereld:

 • In Singapore is het al 20 jaar verboden om kauwgom te kauwen op straat, laat staan uit te spugen. Daarnaast is het ook verboden om iets op straat te gooien. Pluspunt: de straten zijn hierdoor brandschoon.
 • Rook je? Dan is het niet verstandig om naar Bhutan te reizen. Hier heerst namelijk een rookverbod. Wanneer je bij de douane aankomt, geldt een belasting van honderd procent op tabaksartikelen. Voor het roken op publieke plaatsen, wordt een fikse boete gerekend. Je kunt zelfs een celstraf krijgen als je sigaretten verkoopt.
 • In Thailand mag je de deur niet uit zonder ondergoed.
 • Het is in Souris, Canada verboden om een grote sneeuwpop te maken.

In New York is het overigens verboden om de wet te overtreden!

Afbeelding: de brandschone straten van Singapore

singapore-82608_640

Bron: De Telegraaf