Vlucht drie uur vertraagd wegens vechtpartij piloot en monteur

donderdag 29 januari 2015

Afgelopen zaterdag (24 januari 2015) vloog een vliegtuig van Air India van Chennai (India) via Delhi naar Parijs. Helaas vloog het vliegtuig niet helemaal volgens de planning. De piloot had namelijk ruzie met een monteur en deze ruzie liep zo hoog op dat de piloot met de monteur begon te vechten. Dit leverde een vertraging op van maar liefst drie uur.

De vlucht stond op het punt om te vertrekken en alle passagiers waren al aan boord. Maar ondertussen hadden de piloot en een monteur een meningsverschil in de cockpit. Vervolgens weigerde de piloot om te vertrekken omdat er volgens hem een kleine technische storing was. Maar de monteur gaf aan dat de storing niet ernstig was en het vliegtuig prima kon opstijgen. De piloot werd hier zo boos om, dat hij slaande ruzie kreeg met de monteur.

Vervolgens ging de monteur de cockpit uit en sloot de piloot zichzelf op in de cockpit: hij weigerde te vertrekken. De piloot was na een twee uur weer aanspreekbaar en de vlucht kon dan eindelijk vertrekken. De vlucht is overigens niet met de geërgerde piloot vertrokken. Er was ondertussen al een vervangende piloot geregeld (een zonder kort lontje welteverstaan).