Boze Chinezen nemen heft in eigen handen na vertraging

maandag 12 januari 2015

Afgelopen zondag (11 januari 2015) vertoonden twee Chinese passagiers erg apart gedrag tijdens hun vlucht. De twee passagiers waren zo kwaad dat hun vliegtuig vertraagd was dat ze besloten tijdens het taxiën op de landingsbaan bij Chengdu de nooddeuren te openen, terwijl de motoren al draaiden! Dit meldden de Chinese media zondag.

Het wangedrag leverde de twee een dagje cel op in plaats van een vlucht naar Peking. Daarnaast werden ook nog eens 23 medepassagiers verhoord, waardoor zij de vlucht zonder hen zagen vertrekken.

Dit is niet de eerste keer dat er op Chinese vluchten incidenten plaatsvinden met passagiers: verschillende Chinezen belandden in de cel na wangedrag in het vliegtuig. In minder dan een maand tijd haalden zo’n zes Chinese incidenten het nieuws.

Afgelopen december baalde een passagier er flink van dat zijn vlucht vertraagd was. Om dit deels goed te maken, kwam hij met het idee om na het landen van de vlucht de nooduitgang en glijbaan te gebruiken om op deze manier zo snel mogelijk het vliegtuig uit te zijn. In diezelfde maand moest een vlucht vanuit Bangkok naar Nanjing omkeren nadat passagiers kokend water met noodles over een stewardess heen gooiden vanwege ‘slechte service’. Vervolgens dreigde een mannelijke passagier om het vliegtuig op te blazen.

Nooddeur openen vlak voor opstijgen

Een week na bovenstaand voorval opende een man vlak voor het opstijgen een nooddeur om zo ‘wat frisse lucht te krijgen’. Een aantal dagen daarna ontstond er een flinke ruzie tussen een aantal passagiers, twee vrouwen klaagden namelijk over het gehuil van een baby. De moeder schold de vrouwen uit, waarna de vrouwen hun stoelen volledig naar achter deden en er een vechtpartij volgde. De piloot dreigde vervolgens met een noodlanding.

Verder werd een asielzoeker vorig jaar december het vliegtuig uitgezet omdat hij tijdens het taxiën een protest begon tegen zijn uitzetting. En last but not least: een Chinese boer kreeg afgelopen zaterdag een boete van omgerekend 217 euro voor het roken aan boord van een vliegtuig in Bangkok. De man beweerde dat hij analfabeet was en snapte de verbodsbordjes daarom niet.