KLM2

Luxe overnachting in een KLM-toestel

maandag 17 november 2014

Ben je op zoek naar een originele locatie om een nachtje te verblijven? Misschien hebben wij dan wel een goede tip voor je. Op de website Airbnb kun je namelijk een verblijf boeken in een vliegtuig van KLM dat is omgebouwd tot hotelkamer. 

De 'hotelkamer' is met een totale oppervlakte van 366(!) vierkante meter ruim te noemen. Het omgebouwde toestel is inmiddels al 3675 keer de wereld over gevlogen, maar is nu beschikbaar als accommodatie op Schiphol. Het vliegtuig is compleet in huiselijke stijl ingericht en heeft het huisnummer 95 (wat toepasselijk is, aangezien KLM dit jaar 95 jaar bestaat). Daarnaast heeft het ‘appartement’ acht badkamers, een bibliotheek, speelruimte voor de kids, een master bedroom, twee keukens en een grote bioscoop. In totaal kunnen er vier personen overnachten.

De huisregels van het toestel zijn:

  • Niet vliegen
  • Niet roken wanneer het niet-roken lampje brandt
  • Geen alcohol

'A.u.b. behandel ons vliegtuig zoals u uw eigen huis behandelt,' aldus de eigenaar.

Interesse? Hou dan wel rekening met het volgende: de kamer is alleen beschikbaar op de dagen 28, 29 en 30 november... Geïnteresseerden die graag een nachtje willen doorbrengen in de MD-11 moeten voor 20 november doorgeven waarom en met wie ze de nacht in het vliegtuig willen doorbrengen.

Je hebt het misschien al in de gaten: dit betreft een stunt van KLM. De overnachtingen in de 'hotelkamer' zijn de prijs van een leuke en originele winactie die in samenwerking met Airbnb werd georganiseerd. Om kans te maken op deze prijs ga je naar de website van Airbnb.

Voor een kleine sfeerimpressie:

KLM2KLM mKLMM