Fighter jet 63028 640

Gevechtsvliegtuigen rukken uit wegens slapende piloot

woensdag 22 oktober 2014

Een Frans gevechtsvliegtuig heeft boven Frankrijk een Airbus van Brussels Airlines onderschept. Dit omdat de luchtverkeersleiding maar geen contact kon krijgen met het toestel.

De Franse luchtmacht merkte dat de gezagvoerder een dutje deed en dat de copiloot niet reageerde op radio-oproepen, meldden de Belgische media. Hierop werd besloten voor begeleiding te zorgen. Naderhand verklaarde de copiloot dat hij niet reageerde op de oproepen omdat hij dacht dat de verkeersleiding een ander toestel wilde bereiken.

Het incident vond afgelopen zomer al plaats op 28 juni 2014, maar is pas onlangs aan het licht gebracht na een onderzoek naar het voorval. Het toestel vloog volgens de Franse luchtmacht met tientallen vakantiegangers vanuit Spanje naar Zaventem.

fighter-jet-63028_640