Noodlandingen door passagiers veroorzaakt

dinsdag 23 september 2014

Er kan tijdens een vlucht van alles misgaan. Hierbij denk je dan vooral aan technische problemen of slecht weer. Maar de passagiers van een vlucht kunnen ook ernstige problemen veroorzaken! De meeste reizigers hebben wel eens last gehad van een huilende baby of een luidpratende medepassagier. Maar dit is niets vergeleken met deze verhalen over extreme passagiers..

Knee Defender

Afgelopen augustus kregen twee passagiers een heftige discussie over hun zitcomfort tijdens een vlucht van Newark naar Denver. De gezagsvoerder was vervolgens genoodzaakt een tussenlanding te maken op de luchthaven van Chicago O’Hare.

Voorafgaand aan de vlucht had een passagier een apparaat aangeschaft waarmee voorkomen kan worden dat je knieruimte zonder pardon ingenomen wordt. Dit apparaat is inmiddels beter bekend als de Knee Defender. Wanneer iemand zijn Knee Defender inschakelt, is het onmogelijk voor de passagier in de stoel ervoor om de rugleuning naar achteren te zetten en daarmee dus de knieruimte van de persoon erachter te beperken. Wel handig, maar die functie zit niet voor niets op zo’n vliegtuigstoel toch..?

De passagier in kwestie had zijn Knee Defender vastgeklemd op de stoel voor zich. Dit leidde tot irritatie bij zijn voorbuurvrouw. De stewardess vroeg de man vriendelijk om het apparaat te verwijderen, maar de man negeerde haar. Dit leidde bij de voorbuurvrouw tot zoveel irritatie dat zij haar glas water over hem heen leeggoot.. Op dit punt besloot de gezagvoerder een tussenstop te maken om de ruziemakende passagiers te dumpen.

Na de tussenstop vloog de vlucht gewoon door naar de eindbestemming.

Bekvechtend bruidspaar

Maar ook recent nog zorgde een ruziënd duo ervoor dat een vlucht afgebroken moest worden. Een pasgetrouwd Amerikaans stelletje dat nét aan hun huwelijksreis was begonnen, zette een vlucht van Delta Airlines flink op z’n kop toen zij fikse ruzie kregen die zij besloten aan boord uit te vechten. De piloot besloot uiteindelijk om de bruidegom eruit te gooien; de bruid heeft toen haar huwelijksreis alleen voortgezet en is doorgevlogen naar de eindbestemming, Costa Rica.

Beschonken passagiers

En tot slot zijn er ook vaak passagiers met een slok teveel op die hierdoor agressief of luidruchtig worden. Zo gebeurde het enkele weken geleden nog toen een vliegtuig van Delta Airlines haar vlucht moest afbreken vanwege een beschonken vent. Of op 7 februari dit jaar toen een vrouw te diep in het glaasje had gekeken, waardoor een vlucht van Baltimore naar Salt Lake City onderbroken moest worden.

Al met al blijkt het maar dat je als steward of stewardess nogal wat meemaakt en dat dit beroep bepaald niet alleen maar het inschenken van koffie behelst!..