Luggage

SAS-vlucht vertraagd door seksspeeltje

maandag 18 augustus 2014

Het zal je maar overkomen. Wil je net in het vliegtuig stappen, word je uit de rij meegenomen door de bewaking omdat er ‘iets’ in je tas trilt.. Dit overkwam de 20-jarige Zweedse Amanda onlangs toen ze vanaf Zweden naar Kroatië vloog met SAS (Scandinavian Airlines).  

Amanda reisde 26 juni alleen van Zweden naar Split in Kroatië en had het seksspeeltje goed opgeborgen in haar bagage. Deze begon vlak voor vertrek van de vlucht echter te trillen, waarna het grondpersoneel die de bagage het vliegtuig in aan het laden was enigszins bezorgd raakte en de beveiliging alarmeerde. De vrouw moest vervolgens onder toeziend oog van haar medereizigers het speeltje uit haar tas halen en de batterijen verwijderen. Amanda, die uiteraard wel door de grond kon zakken, gaf later aan: "Sommige passagiers zuchtten diep, maar de meesten vonden het wel amusant." De vlucht was uiteindelijk maar drie minuten vertraagd door het voorval, hoewel het voor Amanda vast een eeuwigheid leek.

Er duiken wel vaker vreemde objecten op in bagage. Zo probeerden passagiers op het vliegveld van Liverpool eerder al fretten en een zwaar harnas in hun handbagage mee te nemen, en probeerde een reiziger eens zijn geliefde schildpad mee te smokkelen in een hamburger..

luggage