Dog wald

Passagier repareert defect vliegtuig

maandag 11 augustus 2014

Een handige IJslander heeft een defecte Boeing 737 gerepareerd om een langdurige vertraging te voorkomen. Het vliegtuig stond op het punt om te vertrekken vanaf Alicante (Spanje), toen bleek dat het toestel een defect had. Zo’n vliegtuigtechnicus is dan wel handig om aan boord te hebben!

Vliegtuigtechnicus

Op het Spaanse vliegveld kreeg David Aron Gudnason te horen dat zijn vlucht minstens een dag vertraagd zou zijn. Er was een mankement aan het vliegtuig en er waren geen monteurs beschikbaar. Toen alle passagiers werden ingelicht over de vertraging, besloot David het probleem zelf op te lossen. Hij is van beroep vliegtuigtechnicus, dus hij wilde wel even naar het probleem gaan kijken.

Kapot startventiel

David heeft de situatie met de technische dienst besproken. Uiteindelijk besloten zij om hem toestemming te geven om het probleem nader te gaan bekijken. Het bleek om een kapot startventiel te gaan. David had dit binnen no-time opgelost. “Ik had een half uur nodig om het probleem op te lossen. Het was dan ook relatief eenvoudig”, aldus David.

Warm onthaal

Na de reparatie hebben de piloten het voertuig opnieuw getest en het starventiel werkte weer uitstekend. De vlucht is uiteindelijk met minder dan een uur vertraging vertrokken richting Reykjavik. Toen David na de reparatie het vliegtuig betrad kreeg hij een warm onthaal. Zijn medereizigers gaven hem een groot applaus om hun dank uit te spreken.

plane