Cathay Pacific beste luchtvaartmaatschappij 2014

vrijdag 8 augustus 2014

Onlangs werden tijdens de Farnborough luchtvaartbeurs in Engeland de World Airline Awards 2014 uitgereikt. Hierbij worden elk jaar de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld gekozen door reizigers. Dit jaar hebben in totaal zo’n 18 miljoen reizigers van over de hele wereld meegedaan aan de enquête. De luchtvaartmaatschappij die dit jaar als beste uit de test kwam was Cathay Pacific Airways. Deze maatschappij uit Hong Kong stond in 2003 en 2005 ook al op de eerste plaats.

De World Airline Awards, een initiatief van onderzoeksbureau Skytrax, worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Cathay Pacific Airways viel dit jaar in de prijzen als beste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Op de tweede en derde plaats zijn Qatar Airways en Singapore Airlines geëindigd. Emirates, de winnaar van vorig jaar en grootste airline ter wereld, werd dit keer vierde.

Op Europees niveau werd Turkish Airlines voor de vierde keer op een rij tot beste luchtvaartmaatschappij uitgeroepen. Op de tweede en derde plaats in Europa staan Lufthansa en Swiss. British Airways kwam op de vierde plaats te staan; KLM eindigde op de achtste plaats.

Ook werden er nog awards uitgereikt in verschillende subcategorieën; zo won KLM vorig jaar de award voor ‘Best airline staff service in Europe’. Dit jaar eindigde ze helaas op de tweede plek, achter Austrian.

Winnaars World Airline Award 2014

Top 10 beste luchtvaartmaatschappijen wereldwijd:

1. Cathay Pacific Airways

2. Qatar Airways

3. Singapore Airlines

4. Emirates

5. Turkish Airlines

6. ANA All Nippon Airways

7. Garuda Indonesia

8. Asiana Airlines

9. Etihad Airways

10. Lufthansa

Winnaars in verschillende subcategorieën:

 • Beste low-cost airline van de wereld: AirAsia
 • Best airline van de wereld voor eerste klas: Singapore Airlines
 • Beste airline van de wereld voor business class: Qatar Airways
 • Beste airline van de wereld voor premium economy: Air New Zealand
 • Beste airline van de wereld voor economy class: Asiana Airlines
 • Beste airline van de wereld voor first class lounge: Air France
 • Beste airline in Afrika: South African Airways
 • Beste airline in Azië: Cathay Pacific
 • Beste airline in Australië/het Pacifisch gebied: Qantas
 • Beste airline in Europa: Turkish Airlines
 • Beste airline in het Midden-Oosten: Qatar Airways
 • Beste airline in Noord-Amerika: Air Canada
 • Beste airline in Zuid-Amerika: LAN

Bekijk alle winnaars op de website van de World Airline Awards.