Reistip #19: De leukste reisapps voor de avonturiers onder ons

woensdag 9 juli 2014

Het maakt niet uit waar je reis naartoe gaat: of je nou in je eigen stad blijft of lekker de wereld rondreist; deze apps zijn een ideale vervanging van de papieren reisgids! En aangezien de informatie ook offline beschikbaar is zul je ook niet verdwalen als je even geen internetverbinding hebt. Neem dus altijd je smartphone mee!

1. Field Trip

Deze applicatie is een soort gids die je de interessante, verborgen en unieke dingen laat zien in de stad of het gebied waar je je bevindt. Zo krijg je tips van deskundigen op het gebied van eten, winkelen en lokale geschiedenis. Field trip wordt uitgevoerd op de achtergrond van je smartphone, en zodra je in de buurt komt van iets interessants, verschijnt er een kaart in beeld met details van de locatie. Verder is de app ook handig voor tijdens je autoreis: je krijgt dan tips over bezienswaardigheden in de plaatsen langs je route. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een leuke manier om je eigen stad nog beter te leren kennen! (iOs & Android)

2. Mystery Trip

Als je niet van die geplande all-inclusive rondtochten houdt en meer van de verassingen bent, is dit de ideale app voor jou! Mystery trip is momenteel nog in de maak, maar zal binnenkort in de app store verschijnen. "Getting there is all the fun!", aldus de maker van de app.

Check het filmpje:

3. Findery

Deze applicatie is een combinatie van Instagram, Foursquare en Flickr, en een leuke manier om je eigen of een vreemde stad te ontdekken. Iedere gebruiker deelt zijn of haar locatie via Findery en vertelt met een korte omschrijving waarom deze locatie zo speciaal voor hen is. Findery is vooral ideaal in sterk verstedelijkte gebieden; de posts van de gebruikers variëren van koffietent tot kledingwinkel en van lokale rariteit tot historische bezienswaardigheid. (iOS)

Check het filmpje:

4. Museums Mobile

Voor de museumliefhebbers onder ons is deze applicatie een ideale uitvinding! De naam, Museums Mobile, zegt al genoeg. Deze applicatie heeft een enorme database aan duizenden grote musea overal ter wereld. Zodra je je GPS aanzet, wijst deze app je de weg zodat jij de nodige dosis cultuur weer binnenkrijgt. (Windows Phone)

5. Reislogger

Een superhandige app om je familie, vrienden of kennissen op de hoogte te houden van jouw bezigheden tijdens je vakantie. Reislogger is een handig mobiel alternatief voor een zware laptop. Je kunt met de app onbeperkt foto’s en gebeurtenissen toevoegen aan jouw pagina. (Android)

Voor nóg meer handige reisapps, zie de tips die we hier vorige zomer al over gaven.