Rome 2014

Docente verrast leerlingen met compensatie van 7000 euro!

maandag 30 juni 2014

Bij Vlucht-vertraagd hebben we dagelijks te maken met claims van verschillende formaten, van passagiers over de hele wereld. Niet alle claims worden even makkelijk uitbetaald, en vaak is hiervoor een lange adem nodig. Maar: de aanhouder wint, bleek onlangs weer! Omdat we dit zo'n leuk en positief verhaal vonden, wilden we dit graag hier delen. 

rome 2014

Op 20 september 2013 zou een klas scholieren terugvliegen vanuit Rome naar Rotterdam. Na een week lang genoten te hebben van de historische hoogtepunten van de stad werd de laatste dag vervelend afgesloten door een onverwachte vertraging van hun vlucht. De vlucht stond gepland in de morgen om 09.55, en de klas verscheen netjes ruim twee uur van tevoren op het vliegveld. Om half 8 stond iedereen daarom al klaar om met de bus naar het vliegveld te vertrekken. Maar het vliegtuig dat uit Rotterdam moest komen had een elektrische storing, waardoor het niet meer naar Rome kon vliegen. Hierdoor moest de groep wachten totdat er een vervangend vliegtuig vanuit Rotterdam kwam. Toen het vliegtuig uiteindelijk was aangekomen op Rotterdam, had de vlucht een vertraging opgelopen van vier uur. Een nogal slechte afsluiting van een geslaagde schooltrip!

De begeleidende docente (die anoniem wenst te blijven) diende in het geheim een compensatieclaim in via www.vlucht-vertraagd.nl namens zichzelf, haar twee medebegeleiders en de 25 leerlingen die mee waren geweest op reis. Het verzoek werd aanvankelijk afgewezen door Transavia, en na enige andere stappen bleek het nodig een juridisch traject te starten. Onlangs kwam na 9 maanden ploeteren echter het goede nieuws: Transavia zou de compensatie gaan uitbetalen, met een totaal van 7000 euro! Het was de intentie van de docente geweest dit bedrag aan de leerlingen te overhandigen op de dag van hun diploma-uitreiking, op woensdag 25 juni. Dit lukte, op de valreep!

De scholieren kregen zo op de dag van hun uitreiking nog een leuk extraatje van €250,- per persoon. Uiteraard geen vergelijking met een schooldiploma, maar voor deze eindexamenklas ongetwijfeld een zeer welkome verrassing!