Vw camper 336606 640

Reistip #13: Top vijf populairste festivals in Europa

woensdag 4 juni 2014

Aangezien de zomer voor de deur staat, zal het Vlucht-Vertraagd.nl team vanaf nu weer wekelijks de beste, leukste en handigste zomerreistips geven, om ervoor te zorgen dat ook deze zomervakantie weer vlekkeloos verloopt! De tips van 2013 zijn uiteraard nog te vinden op ons blog. 

Dit jaar bijten we het spits af met een overzicht van de leukste festivals in Europa. Want wat is er zomerser dan een festival?

Nummer 1: Sziget Festival – Hongarije

Dit festival is één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. Het Sziget festival bestaat al sinds 1993 en heeft dit jaar alweer zijn 22e editie. Het festival wordt op een bijzondere locatie gevierd, namelijk op een eiland midden in de rivier de Donau. Het is een week lang feest op dit eiland en er worden 400.000 bezoekers verwacht met daarbij 1000 acts, 50 podia en grote artiesten zoals onder andere Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex en Calvin Harris.

Wanneer: 11 – 18 augustus 2014

Locatie: Óbudai Island, Boedapest, Hongarije

Prijs: €45,- voor een dagkaart en vanaf €169,- voor weektickets

Meer infohttp://nl.szigetfestival.com/

Nummer 2: Tommorowland – België

Tommorowland, één van de bekendste en populairste dansfestivals ter wereld. Dit jaar biedt Tommorowland twee weekends aan in juli met vette dj’s en een geweldige line-up die zal bestaan uit populaire muziekartiesten en dj’s voor ieder wat wils. Dit festival is begonnen in 2005 en dit jaar viert het zijn 10-jarig jubileum, dus dit kun je eigenlijk niet missen! De artiesten die komen draaien zijn onder andere Armin van Buuren, Benny Benassi en Steve Aoki.

Wanneer:

Eerste weekend    17 – 21 juli 2014

Tweede weekend 24 – 28 juli 2014

Locatie: Boom, België

Prijs: vanaf €52,50

Meer info: http://www.tomorrowland.com/nl/home

vw-camper-336606_640

Nummer 3: Pinkpop – Nederland

Uiteraard mag in deze top vijf Nederland niet ontbreken, want ons landje zit vol met leuke festivals! Pinkpop is één van de bekendste en staat daarom ook op onze nummer drie. Het festival duurt drie dagen en trekt zo rond de 100.000 bezoekers uit heel de wereld. De line-up van dit jaar zal weer bestaan uit een aantal grote artiesten waaronder de Rolling Stones, John Mayer en de Arctic Monkeys. Voor de gehele line-up check de site hieronder.

Wanneer: 7 – 9 juni 2014

Locatie: Landgraaf, Nederland

Prijs: vanaf €90,-

Meer info: http://www.pinkpop.nl/2014/

Nummer 4: Melt! – Duitsland

Dit Duitse festival verbindt indierock met elektronische beats. Het Melt! festival bestaat uit een mix van live optredens en DJ’s, pop, rock en elektronica. Het festival vindt op een bijzondere locatie in Duitsland plaats, namelijk in een openluchtmuseum van grote machines uit de twintigste eeuw. Melt! festival bestaat al sinds 1997 en viert dit jaar de achtste editie.

Wanneer: 18 – 20 juli 2014

Locatie: Gräfenhainichen, Duitsland

Prijs: vanaf €135,90 voor een weekendticket, geen dagkaarten

Meer info: http://www.meltfestival.de/en.html

Nummer 5: Glastonbury Festival – Engeland

Het Glastonbury festival is het grootste openluchtfestival ter wereld en wordt gehouden op een terrein van 1100 hectare. Het is erg populair gezien de jaarlijkse run op tickets voor dit festival. De bekende artiesten die dit jaar zullen optreden zijn onder andere Ed Sheeran, Rudimental en Skrillex. Naar verwachting zullen er 2000 acts plaatsvinden op de 60 verschillende podia, waaronder muziek, maar ook cabaret, theater, circus en poëzie en veel, veel meer!

Wanneer: 25 – 29 juni 2014

Locatie: Glastonbury, Engeland

Prijs: vanaf £210 (€260,-) voor een weekendticket, geen dagtickets

Meer info: http://www.efestivals.co.uk/festivals/glastonbury/2014

Vond je deze inhoud leuk?

Bedankt, je hebt onze dag goed gemaakt!

Therapie is duur - help ons beter te worden!

Goed ontvangen, bedankt!