Filmverslag 600 dagen, 36 landen; man filmt zichzelf

dinsdag 13 mei 2014

De backpacker Alex Chacón heeft zijn droom waargemaakt; hij heeft met zijn motor de hele wereld rondgereden. Overal waar hij is geweest, werd vastgelegd op videocamera. Hij maakt van iedere locatie een kort fragmentje voor in zijn ‘selfievideo’.

Door deze selfievideo krijgen wij gelijk zin om op reis te gaan!

Alex Chacón heeft zijn GoPro-camera op een stok geplaatst en filmt daarmee al zijn locaties. Hij filmt onder andere de Taj Mahal, de toren van Pisa, vele azuurblauwe oceanen en de Chinese Muur. En dit is nog niet alles, check het filmpje voor alle beelden. Op sommige fragmenten heeft hij gezelschap gekregen van onbekenden, maar hij is voornamelijk alleen in beeld.

De backpacker heeft in totaal 202.690 kilometer afgelegd, hij heeft hierbij vijf motoren in 600 dagen versleten. Alex Chacón heeft dit allemaal voor het goede doel gedaan (arme kinderen). De oud-geneeskundestudent heeft bijna al zijn spullen moeten verkopen om deze reis te kunnen maken.