Air Canada-personeel smijt met bagage passagiers

maandag 28 april 2014

Onlangs is luchtvaartmaatschappij Air Canada in verlegenheid gebracht door een filmpje waarin twee personeelsleden bagage van passagiers meters naar beneden laten vallen. De beelden, die geschoten werden op de luchthaven van Toronto, zijn inmiddels meer dan 2.800.000 keer bekeken. Als gevolg overweegt Air Canada nu ontslag van de twee personeelsleden.

‘We willen ons verontschuldigen voor de slechte behandeling die onze klanten gekregen hebben,’ laat Air Canada weten. ‘Een intern onderzoek moet meer duidelijkheid brengen, maar de betrokkenen riskeren wel degelijk ontslag. Hun gedraag strookt niet met onze richtlijnen.’

De personeelsleden hebben de handbagage van meters hoog naar beneden laten vallen. Mogelijk is hierdoor aanzienlijke schade ontstaan aan de inhoud van de koffers. De reacties van de twee personeelsleden liegen er niet om: ‘Het is toch onmenselijk om met al dat gewicht die trappen te lopen? De bazen van de luchtvaartmaatschappij gaan hier zelf de fout in, zij moeten maar een beter systeem bedenken.’ Aldus de personeelsleden van Air Canada.

Bekijk hieronder het bewuste filmpje: