Piloot jaagt passagiers stuipen op het lijf na noodlanding

donderdag 17 april 2014

Na een tussenstop op Barbados vanwege technische problemen heeft een piloot van de Britse vliegtuigmaatschappij Monarch zijn passagiers de stuipen op het lijf gejaagd. De piloot vertelde de passagiers dat ze op een haar na ontsnapt waren aan een 'zeemansgraf'. Bepaald geen fijne boodschap als je op het punt staat weer de lucht in te gaan!

Het vliegtuig moest noodgedwongen stoppen op Barbados wegens technische problemen, maar de volgende dag kon het vliegtuig weer verder. Vlak voordat het vliegtuig opsteeg kwam de piloot met het schrikbarende bericht. Hij vertelde dat de technische problemen de passagiers 'snel een zeemansgraf' hadden kunnen bezorgen. Hij legde het technische probleem uitgebreid uit aan de passagiers en beschreef tot in detail een ongeluk met een Boeing van Lauda Air in 1991, waardoor alle 213 mensen aan boord omkwamen.

Volgens de Britse krant The Independent waren de reizigers die op weg waren van het Carabische gebied naar Engeland niet blij met het nieuws van de piloot. "Veiligheid is natuurlijk de belangrijkste maatstaf. Maar praten over vliegtuigen die over de kop gaan en over zeemansgraven terwijl je op de start zit te wachten is totaal onacceptabel," aldus één van de reizigers.

De piloot heeft spijt van zijn melding aan de passagiers, Monarch Airlines erkent dat het geen handige actie was van hun werknemer..