Chocolate1

Man koopt 12.000 puddinkjes en verdient 1,25 miljoen Air Miles

vrijdag 20 september 2013

Man koopt meer dan 12.000 bakjes pudding en verdient 1,25 miljoen Air Miles

Zoals de meeste mensen weten zijn Air Miles geweldig: je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor gratis hotelovernachtingen of vluchten. En als je echt veel geluk hebt dan zit je misschien wel naast iemand in het vliegtuig die wél de volle pond voor een ticket heeft betaald. Intens genieten!

chocolate1

De koning van het gratis reizen is David Philips, een civiel ingenieur, die lesgeeft aan de Universiteit van California. David heeft het namelijk voor elkaar gekregen dat hij en zijn hele familie hun hele leven lang gratis kunnen vliegen. Hoe? Door 12.150 bakjes ‘Healthy Choice’ chocoladepudding te kopen, waardoor hij meer dan een miljoen Air Miles punten kreeg.

Nu zal je je toch afvragen hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.. Meestal is het kopen van pudding immers niet zo lucratief. Het blijkt in ieder geval dat David een man is die bijvoorbeeld altijd alle kleine lettertjes leest en die ook altijd alle kaarten telt in een casino zodat hij nooit opgelicht kan worden. In 1999 zag hij een actie bij Healthy Choice: voor elke 10 streepjescodes van hun product zou je 500 Air Miles punten krijgen. Daarbij komt dat het bedrijf nog een extra actie had; je kon in de eerste maand namelijk zelfs 1000 Air Miles verdienen als je 10 streepjescodes had. David speurde alle supermarkten af en hij vond een ‘discount’ supermarkt waar hij de chocoladepuddinkjes voor 25 cent per stuk kon kopen. Wat dus inhield dat hij $2,50 betaalde en daar 1000 Air Miles mee verdiende. In één dag kocht hij bij elke supermarkt alle bakjes pudding die op voorraad waren.

Al met al heeft David $3000 betaald aan alle puddinkjes. Op het eerste oog lijk dit natuurlijk erg veel geld, maar dat was het meer dan waard want hij ontving Air Miles ter waarde van $150.000. Daarvoor moest hij natuurlijk wel alle streepjescodes opsturen. Volgens David hadden zijn vrouw en kinderen blaren doordat ze duizenden stickers van de bakjes moesten afhalen. Daardoor kwam hij op een nieuw idee: hij benaderde de plaatselijke Leger des Heils en bood hen, in ruil voor het afpellen van de duizenden stickers, de bakjes chocoladepudding aan. En zo was hij nog op tijd voor de actie om de extra Air Miles in de eerste maand te krijgen.

Dit was nog niet het enige voordeel voor David, want hij had nu namelijk meer dan een miljoen Air Miles in zijn ‘Frequent flyer account’. Dit gaf hem automatisch een leven lang toegang tot het ‘American Airlines AAdvantage Gold club’, wat betekent dat hij en zijn familie vlieggerelateerde extraatjes krijgt. Dus door $3000 voor de chocolade puddinkjes te betalen hoeft hij de rest van zijn leven nooit meer te betalen voor een vlucht. Wat een genie.