Tip 1 Sacre Coeur

Vlucht-vertraagd.nl reistip #12: Eten op vakantie

woensdag 21 augustus 2013

Vind je het net als de mensen in dit filmpje heerlijk om in alle landen de lokale markten af te struinen en alles te proeven? Wij in ieder geval wel, want op deze manier leer je veel meer van een land. Daarom hebben wij een aantal speciale tips voor de food- en wijnliefhebber.

Tip 1: Parijs – Fête des vendanges

Tip 1 Sacre Coeur

Jaarlijks wordt in de wijk Montmartre in Parijs het oogstfeest gevierd, van 9 t/m 13 oktober. Slenter vanaf de vrijdag door de straatjes rondom de Sacre Coeur, langs alle 160 kraampjes en ontmoet de gepassioneerde ambachtsman die alle tijd neemt om jou alle nieuwe producten en smaken van een bepaalde streek te laten zien. Proef de heerlijkste regionale wijnen, champagnes, zelfgemaakte jam, nougat, Franse kaasjes, oesters en de verschillende soorten droge worst. Geniet daarnaast natuurlijk ook van het geweldige uitzicht over heel Parijs. Op 12 oktober is er om 21.45 een fantastische vuurwerkshow bij de Sacre Coeur die zeker de moeite waard is. Op zondag zijn er ook nog een aantal (gratis) concerten ter afsluiting. Check de website (helaas wel alleen in het Frans) voor een hoop andere activiteiten tijdens dit gezellige weekend.

Tip 2: Kreeftenfestival

Tip 2 kreeft

Ben je een liefhebber van kreeft? Bezoek dan ‘The Maine Lobster Festival’ aan de Oostkust van de Verenigde Staten! Bezoek de verschillende kookwedstrijden of meld je zelf aan om mee te doen: het is speciaal voor amateurkoks en je kunt er $500 mee winnen. Daarnaast is er zelfs een heuse lobsterparade. Maar waar het allemaal echt om gaat is natuurlijk het eten. Geniet hier van de nieuwste gerechten, ontdek nieuwe recepten voor bijvoorbeeld een kreeftsalade of een wrap met kreeft. Naast kreeft zijn er ook een hoop andere vissoorten te proeven, leuk voor de afwisseling en voor degenen die niet zo van kreeft houden..

Tip 3: Voor de garlic-liefhebbers onder ons:

Tip 3 knoflook

In Amerika kun je ieder jaar in juli naar het knoflookfestival in Gilroy (Californië). Hier vind je alle nieuwe gerechten met knoflook, waarmee je ongetwijfeld een hoop ideeën kunt opdoen. Duizenden vrijwilligers helpen mee om dit festival ieder jaar weer tot een succes te maken. Zo is er bijvoorbeeld een barbecuecompetitie, waarin het lekkerste vlees wordt bereid met knoflook, maar je kunt er ook andere wedstrijden bekijken. Bezoek presentaties van bekende lokale koks en leer van al hun tips. Naast alle gezellige eettentjes kun je ook genieten van muziek, bij drie verschillende podia. Genoeg te doen dus!

Tip 4: Taste of Cape Town

Tip 4 Wijn

Ben je iets eerder in het nieuwe jaar toe aan een vakantie? Geniet dan van heerlijke Afrikaanse wijnen en verschillende maaltijden, en boek z.s.m. een reis naar Kaapstad om daar ‘Taste of Cape Town’ te bezoeken. Dit festival, dat wordt gehouden in april, brengt niet alleen restaurants en verschillende leveranciers bij elkaar, maar ook een hele line-up aan interactieve en vernieuwende kookprogramma’s. Leer alles over de nieuwste smaken tijdens verschillende demo’s. Overigens is er ook een Taste of Joburg (Johannesburg) en een taste of Durban op andere momenten in het jaar.

Tip 5: Good food & wine show

Tip 5 Kaas

Op verschillende locaties in Australië kun je genieten van de ‘Good food & wine show’. Ontmoet je favoriete chefs in het ‘celebrity theatre’ en scoor een gesigneerd kookboek. Op de website kun je ook alvast tickets boeken voor verschillende masterclasses. Boek bijvoorbeeld een ‘cheese masterclass’ en leer hier wat je allemaal met Australische kaas (en wijn natuurlijk) kunt doen. Uiteraard kun je ook langs de vele kraampjes lopen om te genieten van alle speciale hapjes en drankjes. Bekijk voor meer info de website.