HACKS DE 7

Vlucht-vertraagd.nl reistip #6: Waar vind je het goedkoopste ijs?

woensdag 10 juli 2013

Aangezien de zomer nu echt is aangebroken leek het ons handig ons eens te verdiepen in de wereld van de ijsjes. In Nederland nodigen de weersomstandigheden helaas niet altijd uit tot het eten van koude versnaperingen, maar op vakantie is er natuurlijk altijd wel een goed excuus voor!

Een hoop Nederlanders hebben al een vliegticket geboekt naar een heerlijk warm oord, waar natuurlijk ook het nodige ijs gegeten zal worden. En het liefst willen we dan natuurlijk het beste maar óók het goedkoopste – daar zijn we immers Nederlander voor. Lees dus verder, zodat je precies weet in welke stad je moet zijn voor de goedkoopste ijsjes, en in welke je maar beter een dikke portemonnee kunt meenemen...

infographic_ijsjes_kaiku.com

Een gelato uit Rome? Of toch liever iets goedkopers..

1

Je kent het wel, je bent op vakantie en loopt eindelijk heerlijk rond in de Italiaanse zon, door de prachtige oude straatjes van Rome. Dan is er maar één ding waar je het hele jaar al naar hebt uitgekeken: een heerlijk Italiaans ijsje! Gelukkig vind je op de hoek van elke straat een Italiaanse gelateria. Na lang twijfelen tussen alle heerlijke smaken weet je eindelijk welke je gaat kiezen, de verkoper geeft je je hoorntje en vertelt je dan dat het 3 euro gaat kosten.. DRIE euro? Voor een ijsje? Toch een beetje een domper. Het liefst wil je wel 2 of 3 keer per dag het excuus gebruiken om ijs te eten voor wat verkoeling, maar als je in Rome €3,- moet betalen voor elke minuscuul ijsje dan boek je misschien toch liever een stedentrip naar Reykjavik. Daar slaag je er namelijk in om er een te kopen voor.....maar €0,67!

2.2

Azië: een waar ijsparadijs!

Vakantieplannen voor Azië? Wees gerust, daar zit je helemaal goed met de ijsprijzen. Het duurste ijsje kun je daar kopen in Tokyo, waar het gemiddelde op € 2,32 ligt. En voor Aziatische begrippen is dat nog best duur want in de omringende landen liggen de prijzen zelfs een stuk lager. Ben je van plan om met je backpack door Azië te reizen? Dan hebben we een goede tip: een tour langs alle goedkope ijslanden! (En de landen zelf zijn natuurlijk ook prachtig.) Begin in Bangkok en smul daar van een ijsje voor slechts € 0,72. Reis vervolgens verder naar het zonnige Kuala Lumpur, waar je voor € 0,73 een heerlijke ijsco kunt scoren. En test dan als laatste ook nog even de ijsjes van Bali, want daar betaal je ook maar € 0,94.

Betaalbare Amerikaanse ijsjes

Ook in Amerika zijn de prijzen nog te overzien: vooral in Zuid-Amerika is het smullen voor de ijsliefhebbers. In Argentinië is het bijvoorbeeld best mogelijk om drie keer per dag een ijsje te eten, want daar kosten ze maar € 0,40 per stuk. Toch liever genieten van een kleurrijk hoorntje op de parelwitte stranden van Mexico? Geen probleem, daar betaal je maar € 1,14 voor een heerlijk Mexicaans ijsje (chilisaus optioneel). Montreal daarentegen is minder aantrekkelijk voor de ijsfans, hier zijn de ijsjes namelijk net zo duur als in Rome.

In Dubai 1 ijsje, of in Kenia maarliefst 14 ijsjes per dag?

3

Heb je een vakantie naar Dubai gepland? Zorg er dan voor dat je alvast wat extra spaart, een ijsje kost daar namelijk € 5,32. Maargoed, dat is dan ook wel middenin de woestijn. En mocht je nou nog geen vliegticket geboekt hebben en heel erg van ijs houden dan raden we je aan om de eerste beste vlucht naar Nairobi te pakken, daar kosten ijsjes namelijk maar € 0,38. Reden genoeg voor de echte ijscoliefhebber, lijkt ons!

Bron infographic: travellist.nl/kaiku.com